Tehno
MINISTARSTVO UPRAVE I AKD

Potpisali ugovor za razvoj i uspostavu platforme s elektroničkim uslugama
Objavljeno 6. prosinca, 2019.
Glavni cilj projekta je omogućiti građanima, tijelima javne vlasti i gospodarskim subjektima digitalno potpisivanje i pečatiranje različitih zahtjeva, akata i drugih dokumenata koji se koriste u poslovanju s državom.

Ministarstvo uprave Republike Hrvatske i AKD d.o.o. potpisali su u petak, 29. studenoga, ugovor za razvoj i uspostavu platforme s elektroničkim uslugama za e/m-Potpis i e/m-Pečat.

Glavni cilj projekta je omogućiti građanima, tijelima javne vlasti i gospodarskim subjektima digitalno potpisivanje i pečatiranje različitih zahtjeva, akata i drugih dokumenata koji se koriste u poslovanju s državom. Elektroničke usluge za e/m-Potpis i e/m-Pečat građani i poslovni subjekti koristit će putem interneta, uz mogućnost potpisivanja i pečatiranja dokumenata korištenjem i mobilnih platformi (pametnih telefona i/ili tableta).

Uspostavom ovakvog sustava osigurat će se platforma za bržu digitalizaciju usluga koje tijela javne uprave pružaju građanima i poslovnim subjektima. Osim značajnih materijalnih ušteda, cilj je podići efikasnost rada tijela javne uprave, kao i osigurati jednostavniji i brži pristup javnim uslugama za građane.M.R.
Najčitanije iz rubrike