Sport
OSJEČANI ZAKLJUČILI ALPE ADRIA KUP

“Brokeri” prevalili više od
900 kilometara kako bi
u Austriji odradili trening
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
Trebali su košarkaši s Drave u Austriji odigrati svoju šestu, ujedno i posljednju, ovosezonsku utakmicu u sklopu D skupine Alpe Adria kupa. No, umjesto toga, momčad Domagoja Kujundžića odradila je trening-dvoboj s domaćinom, Raiffeisen Grazom. Nije se igralo za bodove, a to znači da su Osječani u jednom danu prevalili više od 900 kilometara bez valjanog razloga. Naime, u dogovorenom terminu (19.30) u dvorani Sportski park izišli su akteri na parket, ali nije bilo sudaca. Na kraju se utvrdilo da to nije bio propust domaćina, nego vodstva Alpe Adria lige (riječ je o Austrijancima, nap. a.), koje nije na vrijeme registiralo promjenu i o tome obavijestilo suce i službene osobe.

- Dobili smo ispriku od vodstva Lige, koje je ponudilo naknadu troškova. Došlo je do nesporazuma, nije bilo uvjeta za službeno odmjeravanje, stoga nam nije preostalo ništa drugo nego da odradimo trening-utakmicu, kada smo već stigli u Graz. Nove utakmice neće biti, nema ni smisla, jer naša posljednja utamica ni o čemu nije odlučivala, mi i Graz još prije smo izgubili izglede za plasman u drugi krug - rekao je nakon povratka iz Austrije Renato Martinko, sportski direktor Vrijednosnica Osijek, koje inače imaju problem kako tijekom ljeta i pripremnog razdobolja pronaći adekvatne protivnike u blizini za odigravanje prijateljskih provjera. Za ovu su potrošili vrijeme, novac i podosta kilometara, a u njoj je trener Kujundžić koristio usluge osame igrača, među kojima je bio i Arijan Lakić, ovotjedna, nova akvizicija, koji bi službeni debi za "brokere" mogao imati u subotu kod Šibenke u 11. kolu HT Premijer lige.

Nakon ovog austrijskog izleta Vrijednosnice Osijek mogu se posvetiti isključivo domaćim obvezama. Ovosezonske u Alpe Adria kupu mogle su se odraditi i bolje, jer ako ne računamo ovaj posljednji dvoboj, u prethodnih pet košarkaši s Drave upisali su samo jednu pobjedu (Graz) i četri poraza (po dva od Slunete i Dečina), koja su i zatvorila vrata četvrtfinala. No zato im dobro ide na domaćem kolosijeku, što će, vjerujemo, i nastaviti u Šibeniku.

Nino Benčina
Zabrljalo je vodstvo Alpe Adria kupa, koje na utakmicu nije poslalo suce pa se nije moglo igrati
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike