Regija
OPĆINSKI NAČELNIK ANDRIJA JUZBAŠIĆ POTPISAO UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA

"Slavonska kuća" - turistički adut Bošnjaka
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
BOŠNJACI - U Općini Bošnjaci potpisan je ugovor o gradnji Centra za promociju poljoprivrede i ruralnog razvoja "Slavonska kuća". Potpisali su ga načelnik Andrija Juzbašić, a uime izvođača radova Ivica Zulumović, direktor tvrtke Zuki d.o.o. iz Vinkovaca. U projekt Bošnjačani polažu velike nade kao veliki turistički adut za privlačenje turista i promociju lokalnih OPG-ova, udruga i njihove bogate ponude. Na mjeri Ruralnog razvoja odobreno im je 7.412.500 kuna. Javna nabava pokazala je da će radovi stajati 6,7 milijuna kuna, Općina ih neće morati sufinancirati, a dobila je i povrat novca uloženog u izradu dokumentacije. Općina je još 2015. kupila funkcionalnu staru šokačku kuću i odlučila ju pretvoriti u turistički zamašnjak i mjesto gdje će biti prikazana bogata tradicija sela, od šlinge, rukotvorina, starih zanata i gastronomske ponude do prikaza starinskog načina življenja.


- Želja nam je da dobijemo svoje obilježje, da na jednome mjestu prezentiramo sve ono po čemu smo oduvijek bili poznati - ističe Juzbašić. Ponosno je ustvrdio da Bošnjaci postaju prepoznatljivi u kontinentalnom turizmu.
Radovi će početi 1. veljače 2020. Statika objekta ne dozvoljava rekonstrukciju, kuća će se srušiti, a od stare cigle bit će sagrađena nova u retrostilu, koja će biti njezina vjerna replika. M.L.O.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura