Mozaik
UMJETNICE IZ CIJELOG SVIJETA U ULOZI JULIJE

Pirellijev kalendar za 2020. godinu
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
Dugoiščekivano predstavljanje Pirellijeva kalendara za 2020., pod nazivom "U potrazi za Julijom", održano je u Veroni, gdje je Shakespeare smjestio radnju jedne od svojih ljubavnih drama, koja govori o nesretnoj ljubavi između Romea i Julije. Fotograf Paolo Roversi još u svibnju je fotografirao devet žena: šest glumica, od kojih su tri Britanke - Claire Foy, Mia Goth i Emma Watson, tri Amerikanke - Indya Moore, Yara Shahidi i Kristen Stewart, a tu su i dvije pjevačice, Kineskinja Chriss Lee i Španjolka Rosalia te francusko-talijanska umjetnica Stellu Roversi. One na fotografijama utjelovljuju tragičnu Shakespeareovu junakinju Juliju. Tumačenje bardove drame na neuobičajen način pripalo je zvijezdama o kojima se danas najviše govori kao o "Juliji" novog doba.

- Tražio je 35-godišnju Juliju. To je Paolova nova i moderna interpretacija Shakespearove junakinje - kaže Claire Foy, koja glumi kraljicu Elizabetu II. u Netflixovoj seriji "Kruna". Emma Watson je kazala kako je Roversi netko s kim je oduvijek željela surađivati te da njegove fotografije izgledaju poput umjetničkih djela. Roversi je svoje modele fotografirao u srednjovjekovnim interijerima u Parizu i Veroni u svibnju. Svaka je interpretirala je ulogu Julije vlastitim emocijama, umjetničkim formama, osobnošću i shvaćanjem.

- Ja još uvijek tražim svoju Juliju i tražit ću ju cijeli život... jer Julija je san - komentirao je Roversi svoj rad na kalendaru. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike