Sport
OSIJEK II DANAS ZAKLJUČUJE DRUGOLIGAŠKU JESEN

Pobjeda nad Dinamom II donosi miran zimski san
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
Nogometaši Osijeka II danas će, nešto ranije od ostalih, na svom terenu zaključiti jesenski opus u Drugoj HNL. Za kraj će im u goste doći Dinamo II, a Osječani žele novu pobjedu, koja bi im omogućila prezimljavanje u gornjem dijelu tablice. Tamo su i proveli najveći dio prvog dijela sezone, ali su u posljednjih mjesec dana imali "slobodni pad", jer su zaredali s četiri susreta bez pobjede. Taj post prekinut je u prošlom kolu, protiv Međimurja, čime se osječka momčad opet udaljila od opasne zone, na pristojnu bodovnu razliku. Stoga se s optimizmom očekuje susret s drugom momčadi zagrebačkih "modrih".

- Pobjeda protiv Međimurja bila je važna jer smo bili upali u rezultatsku krizu. Ona nam je dala samopouzdanje pa se s pravom nadamo da ćemo na pobjednički zaključiti polusezonu. Uvijek je dobro uzeti tri boda na kraju neke polusezone jer taj pozitivan dojam ostane u sjećanju, a u tom bismo slučaju mogli i mirno na zimski odmor. Dinamo II nam je suparnik po mjeri. Na početku sezone tamo smo remizirali, a sada se nadamo osvajanju svih triju bodova što bi nam omogućilo dobru startnu poziciju za proljetni dio sezone, a time bismo i povezali dvije pobjede - rekao je Mile Todorov, veznjak Osijeka II, kojem je pogodak protiv Međimruja bio peti ove jeseni, čime se izjednačio s Dagom na čelu klupske liste strijelaca.

Što se momčadi tiče, u konkurenciju se vraćaju stoperi Magić i Barišić, koji su preskočili Međimurje zbog žutih kartona, a upitan je samo nastup Todora Todoroskog. On je zbog bolova u leđima bio prisiljen napustiti igru tijekom susreta s Čakovčanima. Ostalo će valjda biti isto, jer momčad koja pobjeđuje ne bi se trebala mijenjati ako za to ne postoji nekakav poseban razlog kao u slučaju Todoroskog.

Vjerojatni sastav: Barešić, Magdić, Gačić, Ćosić, Benić, Soldić, Ilić, Todorov, Marin, Dago, Beljo.

Utakmica Osijek II - Dinamo II igra se danas (srijeda) na stadionu u Gradskom vrtu s početkom u 13.30. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana