Sport
ZANIMLJIVOST SA SKUPŠTINE GNK-A DINAMO

Pampas je mogući domaćin Dinamovih europskih nastupa
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
U Zagrebu je održana redovna godišnja Skupština GNK-a Dinamo, na kojoj je podneseno izvješće o sportskim i poslovnim rezultatima, planovima za sljedeću godinu, osnivanju Zaklade za pomoć socijalno ugroženima, pokretanju nagrade ‘‘Dinamov ponos‘‘ te zdušna podrška ideji gradnje novoga stadiona. Istaknuto je kako je iza Dinama jedna od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti, u kojoj je osvojen novi naslov hrvatskog prvaka, nakon 49 godina izborio je europsko proljeće, a ove je sezone ušao u skupinu Lige prvaka. I mlađe kategorije maksimirskog kluba bile su uspješne, a svima njima zahvalila je predsjednica Uprave Dinama Vlatka Peras.

- Čestitam igračima, trenerima i svima koji su neumornim radom pridonijeli ovim uspjesima. Posebno zahvaljujem našem savjetniku Zdravku Mamiću jer ovi su Dinamovi uspjesi i plod njegove vizije, njegovih ideja i rada. Sigurno ima planove kako da i sljedećih godina Dinamovi rezultati budu još veći i bolji.

Jedna od najzanimljivijih tema bila je gradnja novog stadiona, rak-rane maksimirskog kluba već godinama, a ta je priča intrigantna i za Osijek. Naime, postoji opcija kako bi "modri" svoje europske utakmice igrali na novosagrađenom stadionu osječkog prvoligaša na Pampasu dok njihov ne bude gotov.

- Postigli smo dogovor s Gradom da Dinamo ostaje u Maksimiru i da ćemo na mjestu sadašnjega graditi novi stadion. Mi smo sve standarde predali gradskoj Upravi. Samo ‘‘papirnati‘‘ dio trebao bi trajati godinu i pol do dvije, a rušenje i gradnja u najboljem slučaju također dvije godine. To je, dakle, razdoblje od četiri godine u kojemu bismo morali riješiti pitanje gdje će Dinamo u međuvremenu funkcionirati. Utakmice HNL-a i Kupa vjerojatno bismo igrali na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, a međunarodne možda u Osijeku, gdje bi novi stadion dotad već trebao biti sagrađen. Mi smo sve standarde predali gradskoj upravi - istaknuo je predsjednik Dinama Mirko Barišić, pojasnivši kako bi novi stadion bio kapaciteta između 25 i 30 tisuća gledatelja, a iskazao je i spremnost da se maksimirski klub pod određenim uvjetima sam pobrine o financiranju gradnje stadiona.

- Ako Grad to ne bude mogao učiniti, spremni smo uhvatiti se u koštac s problemom gradnje, ali uz preduvjet da taj stadion pravnoimovinski vrate Dinamu. Dakle, da Dinamo ponovno bude vlasnik stadiona kao što je i bio do 1992. godine - poručio je Barišić. G. R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike