Regija
ULJEPŠAT ĆE ŽIVOT DJECI I OLAKŠATI BRIGU RODITELJIMA

Grade vrtić za čak 116 mališana, najmlađi će prvi put moći u jaslice
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
SUHOPOLJE


U Općini Suhoplje svečano su počeli radovi na gradnji Dječjeg vrtića, i to prvi put u povijesti s jaslicama. Projekt "Izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića Suhopolje" prijavljen je na natječaj "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu". Projekt gradnje i opremanja dječjeg vrtića Suhopolje u vrijednosti je od 9.291.363 kune, a odobren je u prosincu 2018. godine. Riječ je o investiciji koju u stopostotnom iznosu financira Ministarstvo poljoprivrede preko mjere iz Programa ruralnog razvoja. Temeljni kamen položio je načelnik Siniša Horvat, uz ravnateljicu Dječjega vrtića Suhopolje, Ivanku Škala, župana VPŽ-a Igora Androvića te njegovih zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka. Početak gradnje novoga vrtića blagoslovio je župnik Župe sv. Terezije Avilske, vlč. Pavle Filipović.


- Gradnja novoga vrtića u Suhopolju ima veliku važnost za općinu Suhopolje i za Virovitičko-podravsku županiju. Ovo je jedan od 11 vrtića, koliko ih se ukupno radi na području cijele županije. Mnoštvo njih već je krenulo s gradnjom, a vjerujem da će svi ti vrtići pridonijeti boljoj kvaliteti života u našoj županiji. Nadam se da će ovaj vrtić u Suhopolju biti poticaj za povećanje obitelji i ostanak mladih obitelji ovdje na području općine. Vrijednost navedenih 11 dječjih vrtića iznosi oko 62 milijuna kuna, a u njima će se mjesto otvoriti za oko 500 mališana – istaknuo je župan Andrović. Načelnik Suhopolja Siniša Horvat naglasio je kako je vrtić prijeka potreba ove općine.


- S obzirom na to da "Izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića Suhopolje" predstavlja jedan od najvećih projekata Općine Suhopolje, osobita je radost svih mještana, na čelu sa mnom te županom Virovitičko-podravske županije, ovaj početak radova. Suhopolje već ima vrtić koji pohađa 80-ak mališana, no ovaj novi vrtić imat će i jaslice, što osobito raduje buduće mlade obitelji. U posljednje se vrijeme pojavila potreba za odgovarajućom skrbi dječice od prve do treće godine života. Općina je to prepoznala te, zajedno s županijom, pronašla način kako da zbrine naše najmlađe sumještane - rekao je Horvat uputivši pritom zahvalu saborskom zastupniku Tomislavu Tolušiću, koji je u vrijeme svoga mandata pokrenuo ovu hvalevrijednu inicijativu. Novi kapaciteti i jaslice nemjerljivo će značiti mjestu kao što je to Suhopolje, potvrdila je to i dugogodišnja ravnateljica Dječjeg vrtića Suhopolje Ivanka Škala.
- Današnji je dan velik dan za cijelo Suhopolje. Zaposlenici, dječica, roditelji i sumještani raduju se zajedno s nama. Posebnost ovog vrtića je ta što se u sklopu već postojećeg vrtića otvaraju i jaslice koje ovaj vrtić nikada nije imao. Mi zbrinjavamo svu djecu s područja općine Suhopolje i nikada ni jedno dijete nije ostalo na listi čekanja. Nove jaslice upotpuniti će vrtić te će se na taj način riješiti dugogodišnji problem. Uljepšati će se djetinjstvo oko 116 malenih mještana te olakšati zaposlenim roditeljima brigu. Roditeljima će biti omogućen bezbrižan rad na njihovim radnim mjestima dok se mi brinemo o njihovim mališanima - zaključila je Škala. V. Grgurić
9,3

milijuna kuna vrijedni su gradnja i opremanja dječjeg vrtića Suhopolje
Možda ste propustili...

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike