Regija
POTPISAN UGOVOR ZA PROSTOR U POSLOVNO-INOVACIJSKOM CENTRU

200 radnih mjesta u avioindustriji
Objavljeno 3. prosinca, 2019.
VUKOVAR


U uredu gradonačelnika Ivana Penave jučer je potpisan ugovor o zakupu poslovnog prostora u Poslovno-inovacijskom centru Vukovar (BIC Vukovar) između Grada Vukovara i tvrtke Enikon Aerospace, a potpisali su ga Penava i predsjednik uprave navedene tvrtke Marko Josip Andrijanić.


Kako je rečeno, Enikon Aerospace tvrtka je sa sjedištem u Hrvatskoj, u Zagrebu, a svoju djelatnost koja obuhvaća uslugu proizvodnje komponenti interijera putničkih i poslovnih zrakoplova, organizira na nekoliko lokacija - tri u Njemačkoj i jednoj u Hrvatskoj, a otvaranjem novog pogona u VGZ-u širi proizvodnju i na Vukovar, gdje će se otvoriti 200 novih radnih mjesta.


- Čast nam je potpisati ugovor o najmu i budućoj suradnji s Gradom Vukovarom, gdje planiramo proširiti poslovanje u zrakoplovnoj industriji. Enikon Aerospace tvrtka je s više od 40 godina radnog iskustva i 650 zaposlenika, a posluje u Europi i SAD-u, te Hrvatskoj - kazao je Andrijanić, i dodao kako će se u Vukovaru raditi na širenju proizvodnih kapaciteta kojima planiraju pokrenuti nove investicije i otvoriti 200 radnih mjesta.


- Otvaramo i mogućnosti poslovne suradnje s lokalnim poduzetnicima i dobavljačima u različitim segmentima - zaključio je.


Penava je iskazao zadovoljstvo ostvarenim i tvrtki Enikon Aerospace zaželio dobrodošlicu.


- U posljednjih nekoliko godina u Vukovaru je stvoreno poslovno okruženje koje je dovelo do otvaranja novih tehnološki naprednih industrija poput farmaceutske, IT industrije - kazao je.
- Kao grad ponudili smo ono što imamo i što nam je kvaliteta, a to su pouzdanost, transparentnost i otvorenost prema poslovnim partnerima - zaključio je. S.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike