Regija
B-LIGHT SHEMA NEPOVRATNIH SREDSTAVA

Tvrtkama milijuni eura nepovratno
Objavljeno 3. prosinca, 2019.
VIROVITICA


U sklopu održavanja Gospodarskog foruma Preloga, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je ugovore odabranim projektima koje zajedničkom partnerskom suradnjom rade hrvatski i mađarski poduzetnici u sklopu natječaja B Light (Beneficiary Light Grant Shema), ukupne vrijednosti 4,2 milijuna eura. B LIGHT je shema dodjele nepovratnih sredstava kojom se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. S mađarske strane programom su obuhvaćene Zala županija, Somogy županija i Baranya županija. U tijeku je priprema projektnih prijava u sklopu 3. poziva natječaja B Light, s rokom dostave do 20. prosinca 2019. Očekuje se da će odabrani projekti u okviru trećeg poziva biti implementirani u prvom kvartalu 2020. godine. S područja Virovitičko-podravske županije nepovratna sredstva u iznosu od 10.230.000 kuna dobili su Asel suvremeno poduzeće iz Slatine koje se bavi izradom i montažom solarnih panela i soalrnih sustava i to 268.674,80 eura, tvrtka Javorović za proizvodnju namještaja Virovitica 246.750 eura, Herbas Starogradački Marof specijalizirana za proizvodnju opreme i strojeva za industriju ljekovitog i aromatičnog bilja 270.000 eura i Plava tvornica, tvrtka za razvoj nativnih mobilnih aplikacija i web-aplikacija baziranih na LAMP sustavu 247.500 eura.

Pomoć pri prijavi i izradi projekata odradila je Razvojna agencija VIDRA Virovitica, a navedena pomoć je, kažu dobitnici, motiv za kvalitetnije i uspješnije poslovanje. V.G.
IZRAVNO FINANCIRANJE PODUZETNIKA
Ovo je prvi i trenutno jedini program prekogranične suradnje preko kojeg se EU sredstvima izravno financiraju poduzetnici. Kroz program B Light poduzetnicima je dostupno ukupno 7,6 milijuna eura. Kao glavni korisnik programa B Light, HAMAG-BICRO provodi projekt u suradnji s županijskim razvojnim agencijama s programskog područja. Program B Light s hrvatske strane obuhvaća Međimursku, Koprivničko-križevačku, Virovitičko-podravsku, Osječko-baranjsku, Varaždinsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Požeško-slavonsku te Vukovarsko-srijemsku županiju.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINSKA BRIGA IMA KUPCE

Dvije stočne farme žele kupiti krave pritvorenog Blagoje

2

O ANONIMNOM PISMU I NA VIJEĆU

Petrlić: Ništa se “ne pegla” u Urbanizmu

3

UNUTRAŠNJA OBNOVA CRKVE SV. MIHAELA ARKANĐELA

U župnoj crkvi nove klupe, podno grijanje, kameni pod, kipovi...