Kultura
"BOŽIĆNA PANIKA" PREMIJERNO U DJEČJEM KAZALIŠTU

Predstava o Božiću koju iščekuje cijeli grad
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
Autor i redatelj je Đorđe Dukić, a prije premijere već su rasprodali 45 izvedbi u prosincu

Dok Djed Božićnjak pakira darove, svi ostali nastoje dati svoj prinos najveselijem blagdanu u godini. Dječje kazalište Branka Mihaljevića, a kako drukčije, priključuje se - božićnom predstavom u vlastitoj produkciji. Autor i redatelj i ove je godine Đorđe Dukić, jer je ovogodišnja Božićna panika zapravo drugi dio prošlogodišnjih Božićnih kolačića (zapravo obnove), pa je i glumačka i autorska ekipa ista. Neki su samo promijenili prezime.


Kako je rekao ravnateljev zamjenik Vladimir Ham, cijeli grad iščekuje božićnu predstavu Dječjega kazališta. Sudeći prema tomu da su na neviđeno - prije premijere (koja je održana 3. prosinca, kao i pretpremijera isti dan dopodne) - prodali čak 45 izvedbi u prosincu. Uobičajeno je to da ta ‘božićkasta, kako ju je nazvao Ham, predstava igra toliko puta (ponekad i četiri puta dnevno) i glumci su spremni. Njima je oduvijek prosinac - najluđi mjesec u godini, jer nastoje da što veći broj mališana vidi predstavu, a usto, prigoda je to za tvrtke da uljepšaju podjelu paketića za mališane svojih djelatnika.


Mnogo se puta Đorđe Dukić (iza kojega su 34 godine umjetničkoga rada u ovom kazalištu), našao u ulozi redatelja. Ne pada mu to nikada teško, jer je, kaže, blagoslovljen radom s kolegama cijeli život, ne samo na ovom projektu, i ovaj put publici donose veselu, kratku, brzu predstavu koja obiluje veselim songovima (koje je napisao Dukić, a za koje je glazbu radio Ivica Murat), i zanimljivim pošalicama. Ponovno je Dukiću desna ruka bila Aleksandra Colnarić, u ulozi asistentice redatelja, ali i Miška.


- Sudeći prema reakcijama pretpremijernih gledatelja, IMAMO PREDSTAVU - ponosno je istaknula Aleksandra Colnarić, pohvalivši kolegu Dukića, koji je cijelo ljeto pripremao predstavu i na prvu probu došao vrlo spreman, pa je svima bilo ugodno i lako raditi.


Maška je Inga Malidža (nekoć Šarić), a Anđeo ponovno Lidija Helajz. I one su dale svoj obol ovom projektu, čiji je osnovni cilj djeci prenijeti veseli duh Božića, potaknuti ih na pjesmu, veselje, sudjelovanje u predstavi. Ivanu Vukičević dopala je uloga - tajanstvene osobe, čiji identitet nisu htjeli odati ni medijima.


"Veteran", 25-godišnji Gordan Marijanović, Đorđev je pomoćnik u pripremi kolača i ove godine.
- Kao od šale, iz rukava ćemo odigrati ovih 50-ak izvedbi. Da citiram kolegicu Ingu, igramo svugdje gdje ima struje - dodao je kroz smijeh Marijanović.


Narcisa Vekić
3. prosinca
bila je pretpremijera i premijera
SUHOPOLJE, TENJA, STARI MIKANOVCI...
U Suhopolju su u srijedu, slijedi Tenja, Stari Mikanovci..., zapravo, obići će brojna mala mjesta diljem Slavonije i Baranje, što glumačku i autorsku ekipu jednako veseli kao i mališane kojima dolaze, ili koji njima dolaze u goste. Kako je istaknula voditeljica propagande Tatjana Grganović, ostalo je još doslovce nekoliko slobodnih termina, pa pozivaju tvrtke da im se jave.

Kako je naglasio Đorđe Dukić, velika zasluga za uspjeh ovakvih predstava u kojima glazba igra veliku ulogu, ide autoru glazbe. Tu su važnu zadaću stoga i ovaj put povjerili provjerenom suradniku Ivici Muratu, a redatelj Dukić nije propustio prigodu zahvaliti mu na svemu što je učinio za kazalište i publiku sve ove godine, pa i ovaj put.
Možda ste propustili...

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike