Sport
BIJELO-PLAVI IZMEĐU VARAŽDINA I INTERA

Nakon novog kiksa ljuti bili samo igrači
Objavljeno 3. prosinca, 2019.
Osijek ima slab odnos s momčadima s dna tablice, zbog čega vlada određena tjeskoba uoči gostovanja u Kup susretu kod Intera

Nogometaši Osijeka svoj opus na gostovanjima za ovu jesen zaključili su još jednim mršavim remijem. Ovaj put dva boda im je otkinuo Varaždin, čime je zaokružena priča o neuspjesima bijelo-plavih u gostujućim utakmicama protiv momčadi s dna tablice.

Od četiri posljednjeplasirane momčadi HNL-a Osijek je kao gost uspio pobijediti samo onu najbolju - Slaven Belupo, a bodove je ostavljao u Puli, Zaprešiću i sada u Varaždinu.

Postalo normalno
Najčudnije je u svemu što se u Gradskom vrtu nitko nije posebno uzbudio zbog tog rezultata. "Kao magarac na batine" tako su se Osječani valjda već navikli na remije protiv momčadi iz donjeg dijela tablice, pa im to dođe pod normalno. U stvari, ljutiti su bili samo igrači. Kapetan Mile Škorić nije birao riječi kojima bi opisao razočarenje u svlačionici zbog takvog ishoda, no zato je trener Ivica Kulešević slao umirujuće poruke:

- Naravno da nisam sretan zbog rezultata, ali igrom sam zadovoljan. Težak je bio teren, na njemu nije lako napadati, a mi smo imali apsolutnu dominaciju koja na kraju nije odgovarajuće nagrađena. Izostao je drugi pogodak kojim bismo riješili sve dvojbe oko pobjednika - zaključio je trener bijelo-plavih.

S obzirom na gužvu koja vlada pri vrhu tablice, svako kolo u kojemu se ne pobijedi znači i lagani pad u plasmanu. Osijek je sad peti, ali time se ne treba previše opterećivati jer se već u sljedećem kolu može promijeniti ako se svlada Lokomotiva. No ta utakmica još nije "na tapeti" u svlačionici bijelo-plavih. Već sutra će Osječani opet biti u akciji jer ih čeka susret četvrtfinala Kupa protiv Intera u Zaprešiću.

- Moramo što brže zaboraviti Varaždin i okrenuti se susretu protiv Intera u Kupu. Nedavno smo igrali tamo prvenstvenu utakmicu i nismo ih uspjeli pobijediti. Nadam se kako ćemo ovaj put‘ pružiti bolju igru i ostvariti povoljniji rezultat - kaže Kulešević.

S obzirom na taj loš omjer na gostovanjima, kod momčadi koje se bore za opstanak sasvim je jasno kako će susret u Zaprešiću biti vrlo "sklizak teren" za Osječane.

Sami protiv sebe
Ne zbog snage suparnika, nego zbog vječne borbe koju osječka momčad vodi "sama protiv sebe". Ta će se borba odvijati i protiv Intera jer u tom susretu Osijek jedino može pobijediti sam sebe. U nekakvoj normalnoj utakmici Inter ne bi trebao imati nikakvih izgleda. Pod normalnoj mislimo na osječku momčad koja će od prve minute znati što želi i, što je još važnije, imati jasnu viziju kako do toga doći. No teško je baš sa sigurnošću tvrditi kako će takav Osijek izaći na zaprešićkom stadionu. Zapravo, sve nam je manje toga jasno što se događa u Gradskom vrtu. Kao borili bi se za mjesta koja vode u Ligu prvaka, a ne uzbuđuju se previše zbog toga što su im tri najlošije momčadi u HNL-u ove jeseni uzele osam bodova. Sve te "brlje" u prvenstvu još se daju popraviti jer je i konkurencija daleko od savršenstva, no sutra dolazi utakmica nakon koje popravnog nema. Može li u takvim okolnostima Osijek pokazati najbolje od sebe? Može li konačno pokazati pravi pobjednički stav koji je gotovo uvijek na gostovanjima ostajao u svlačionici? Trebamo li se pribojavati susreta protiv Intera i mogućeg ispadanja? Sve su to pitanja na koja je teško dati konkretan odgovor. Jedna je istina. Osijek je kvalitetnija momčad od Intera i točka. No onda slijedi gomila onih ofucanih nogometnih fraza tipa "u jednoj je utakmici sve moguće", "Kup je uvijek hirovito natjecanje", i slične. I sve će se one obistiniti samo pod jednim uvjetom - ako Osijek bude metiljav i neodlučan. U svim drugim okolnostima bijelo-plavi bi trebali taj susret riješiti u svoju korist. I ne treba im "300 posto" kako je to rekao kapetan Mile Škorić. Treba im jedna normalna utakmica u kojoj će se postaviti i ponašati u skladu sa statusom favorita, koji će opravdano nositi sutra u Zaprešiću.

Dalibor Keler
POBJEDE PROTIV SOLINA, PORAZ U RIJECI
Sve mlađe kategorije NK-a Osijek koje igraju u Prvoj HNL u ovom su kolu gostovale. Juniori su igrali u Rijeci, gdje su na igralištu Robert Komen poraženi od Orijenta 1919 s 2:0. No zato su pioniri i kadeti bili uspješni. Oni su gostovali kod Solina, a utakmice su odigrane na SC-u Kava Vranjic. Obje bijelo-plave momčadi slavile su s istim rezultatom (1:0). Ti rezultati nisu posebno promijenili plasman Osječana. Pioniri i juniori ostali su na četvrtom mjestu, a kadeti na petoj poziciji.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike