Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Pobjedom u Grazu zaključiti
nastup u Alpe Adria kupu
Objavljeno 3. prosinca, 2019.
Košarkaši s Drave jedinu su pobjedu u D skupini ostvarili upravo protiv austrijskog ligaša (100:82)

Zaredali su osječki košarkaši s pobjedama na domaćoj sceni. Prošlog su vikenda upisali i treću u nizu, a odrazilo se to i na položaj na prvenstvenoj ljestvici.


Vrijednosnice Osijek trenutno drže petu poziciju u HT Premijer ligi, s omjerom 6 - 4. Deset dosadašnjih rundi odrađeno je na i više nego zadovoljavajujući način, a raspoloženje se dodatno popravilo izdanjem protiv Adria Oil Škrljeva. "Brokeri" su protiv njih bili nadahnuti, odigrali su svojih najefikasnijih 40 minuta dosadašnjeg dijela sezone, suparniku su podarili 108 poena.


- Naša efikasnost i napadačka snaga nisu sporne, tu smo svakako među najboljima u ligi. No zabrinjava me što nismo u stanju mirno privesti utakmicu kraju u kojoj većim dijelom dominiramo i imamo visoku prednost. Protiv Škrljeva smo gotovo na brzinu prokockali 18 razlike, vjerujem da su ljudi na tribini svašta pomislili kada su nam se u trećoj četvrini približili na samo dva poena zaostatka. Uspjeli smo ponovo preuzeti kontrolu i utakmicu riješiti bez večih stresova. Ajde, bar nismo morali strahovati do posljednjih trenutaka, takvih utakmica u Gradskom vrtu bilo je već podosta u dosadašnjem dijelu prvenstva - kaže trener Domagoj Kujundžić, koji će između dva domaća ogleda, ovog odigranog protiv AO Škrljeva te onog što slijedi sljedeće subote kod Šibenke, odraditi i međunarodnu obvezu. Posljednju takvu ove godine, ali i sezone, jer i prije odlaska u Austriju jasno je da će Osječani danas zaključiti svoj nastup u Alpe Adria kupu. Nije se ponovilo četvrtfinale od prethodnog izdanja, ali to ne znači da "brokeri" idu na oproštaj u izletničkom raspoloženju.
- Krenuli smo u ovo natjecanja s dva gostovanja u Češkoj, gdje smo bili nadomak pozitivnom rezutatu. Nije se dogodilo, a nakon što češki dvojac Slunetu i Dečin nismo dobili na našem parketu, bilo je jasno da će posljednja utakmica u skupini biti revijalna, jer ni domaćin nema izgleda za prolazak. U pobjedničkoj smo seriji, želimo je nastaviti i u Grazu, gdje će ipak minutaža biti ponovo tempirana za sve, jer nas potom čeka zahtjevna završnica godine u HT Premijer ligi. Stigao nam je početkom tjedna i novi igrač, valja i njega uigravati s momčadi, stoga će ovo biti i dobra prigoda da se svi razigraju, ali i ne umore previše - naglašava trener Vrijednosnica Osijek. Utakmica u Grazu počinje u 19.30.
Nino Benčina
ARIJAN LAKIĆ NOVI "BROKER"
Nova akvizicija "brokera" stiže iz Srbije. Arijan Lakić ima 19 godina, visok je 198 cm i pokriva bekovsku poziciju. Prvi kub mu je beogradska Sava iz Beograda, a 2016. prelazi u Crvenu zvezdu, s kojom iste godine osvaja kadetsko, potom i juniorsko prvenstvo, a igrao je i završni turnir Eurolige. Na Europskom juniorskom prvenstvu 2018. godine u Rigi osvojio je zlatnu medalju s reprezentacijom Srbije, a na svjetsko juniorsko prvenstvo nije išao zbog ozljede leđa. Daljnju karijeru razvijat će u gradu na Dravi sljedeću sezonu i pol.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike