Regija
POTVRĐUJU URBANI IDENTITET

Velika multimedijska dvorana u Pleternici
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
PLETERNICA - Grad Pleternica dobio je suvremenu multimedijsku dvoranu, prostor dostojan istinski urbane sredine, s 235 sjedaćih mjesta, namijenjen koncertima i sličnim kulturno-zabavnim sadržajima.

- Dobro došli u grad ugodnog življenja, koji želi biti među najrazvijenijim gradovima Hrvatske, mali grad ljudi velikog srca, grad koji se od danas ponosi multimedijskom dvoranom - prostorom koji je osmislio i oblikovao naš ugledni arhitekt Andrija Rusan, a sagradila domaća tvrtka Presoflex, mjestom iznimno važnim za naš daljnji kulturni razvoj i sve naše stvaralaštvo - rekla je gradonačelnica Antonija Jozić, naglasivši kako se sve gradi s vjerom u budućnost, "zbog građana i njihove djece", ponosna što Pleternica nosi titulu jednog od top 10 hrvatskih gradova prema povlačenju EU novca.

Novouređenu dvoranu otvorio je Davor Huška, pomoćnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, podsjećajući kako je "riječ o još jednom u nizu projekata na koje trebamo biti ponosni i po kojima, kada je riječ o pametnom i snalažljivom povlačenju sredstava, prednjačimo u odnosu na ostale gradove i županije u Hrvatskoj". Čestitke su uputili i župan Alojz Tomašević i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a.

Rekonstrukcija bivše kinodvorane, vrijedna više od 20 milijuna kuna, još je jedna važna kockica u turističkom mozaiku grada i dio velikog projekta prirodne baštine u okviru kojeg će biti opremljen i interpretacijski centar Terra Panonica, prvi takve vrste u Požeško-slavonskoj županiji.

Na svečanosti u prepunoj dvorani održan je prvi koncert na kojem su nastupili učenici i profesori Glazbene škole Požega. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike