Regija
VIŠEMILIJUNSKA ULAGANJA

Kapitalni objekti u Općini Viljevo - grade vrtić, ceste, mrtvačnicu, uređuju centar
Objavljeno 3. prosinca, 2019.
VILJEVO - Višemilijunska ulaganja u gradnju prvog dječjeg vrtića i uređenje samog centra, koje obuhvaća gradnju vatrogasnog doma i zdravstvene ambulante te stambeno-poslovnog objekta i društvenog doma, ali i drugi projekti koji su u tijeku i koji se pripremaju, samo su dio brige za mještane Općine Viljevo.

Uređenje samog centra s gradnjom četiriju javnih objekata u vrijednosti od oko 20 milijuna kuna jedan je od većih projekata, čija je realizacija počela 2017., a planira ga se dovršiti za pet godina. Druga kapitalna investicija je gradnja vrtića za potrebe boravka 45 djece. Riječ je o investiciji u vrijednosti od 6,5 milijuna kuna, a planira se završiti sljedeće godine. Općini Viljevo za gradnju dječjeg vrtića odobreno je 100-postotno financiranje iz fondova EU-a.

Završena je kuća oproštaja u naselju Kapelna, čija je izgradnja počela još 2016. godine, a za sufinanciranje je prijavljena gradnja mrtvačnice u naselju Ivanovo. Vrijednost tog projekta iznosi 400.000 kuna.

Općina Viljevo ulaže i u rekonstrukciju nerazvrstanih cesta. Završena je gradnja prometnice u dužini od 2000 metara, koja je povezala naselja Viljevo i Cret Viljevački, te je asfaltirana cesta u dužini od 300 metara u Ulici Matije Gupca u Viljevu. Ovu investiciju, ukupne vrijednosti 400.000 kuna, sufinanciralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a s 200.000 kuna. Do kraja godine planira se realizirati i projekt gradnje nerazvrstane ceste u dužini od 500 metara u naselju Bockovac u vrijednosti od 400.000 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo je 100.000 kuna, a ostatak sredstava treba osigurati Općina Viljevo.

Sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost planirana je obnova društvenih domova u Kapelni i Ivanovu te sportskog objekta NK-a Viljevo.

- Domove je nužno obnoviti i urediti te smo krenuli s izradom projektne dokumentacije. Nakon završetka prijavit ćemo domove za energetsku obnovu. Mještani Kapelne i Ivanova zaslužuju kvalitetnije domove - ističe općinski načelnik Dominik Knežević.

Pokrenuta je procedura III. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Viljevo, kojim će biti predviđene nove lokacije poslovnih zona, koje bi mogle biti atraktivne za potencijalne investitore.

Snježana Fridl
Općini Viljevo je za gradnju prvog dječjeg vrtića odobreno 100-postotno financiranje iz europskih fondova
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

Najčitanije iz rubrike