Autoglas
NAJLUKSUZNIJI MERCEDESOV SUV DO SADA

Maybach GLS: Ekstremna kvaliteta za one dubljeg džepa
Objavljeno 3. prosinca, 2019.
Pristup i izlazak također su jako praktični: kada se otvore vrata, vozilo se malo spusti, a izvlači se i pomoćna ploča

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC predstavlja novi oblik luksuza u SUV segmentu. Prostrana unutrašnjost s materijalima najviše kvalitete i ekstremno učinkovita izolacija od buke stvaraju stiliziranu atmosferu ugodnog salona. Iz ugodno izdignutog položaja sjedenja, zahvaljujući električki upravljanim sjenilima na dva stražnja bočna prozora, putnici mogu sami odlučiti koliko okoline žele vidjeti.

Prvi put tu je specifični Maybach program vožnje koji osigurava još više udobnosti u stražnjem dijelu. Pristup i izlazak također su jako praktični: kada se otvore vrata, vozilo se malo spusti, a osvijetljena pokretna ploča brzo i tiho izlazi iz vozila na strani ulaska ili izlaska. Ove pokretne ploče izvedene su od eloksiranog aluminija. V8 motor zapremine četiri litre, koji razvija snagu od 410 kW (558 KS) i okretni moment od 730 Nm, inačica je motora koja je ekskluzivno razvijena za Maybach te diskretno i snažno pokreće ovaj automobil. Motor se kombinira s 48-voltnim sustavom EQ Boost. Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC pojavit će se na tržištu u drugoj polovini 2020.

Elegancija
Fine, okomite kromirane prečke Maybach rešetke hladnjaka kreiraju prugasti efekt. Učinkovite istaknute značajke oko bočnih prozora te kromirani umetci bočnih ukrasnih letvica pragova, profilu vozila osiguravaju dignitet i eleganciju, 22 ili 23-inčni kotači ekskluzivno su razvijeni za ovaj model, dok 23-inčna inačica odražava temu pruga. Ukrasni elementi ispušnih cijevi s malim križnim rebrom ističu Mercedes-Maybach identitet ovog modela.

Još jedna uočljiva značajka modela Mercedes-Maybach GLS su električne pokretne stepenice. One čine da ulazak i izlazak iz visokog položaja sjedenja bude praktičan i siguran. S površinama od eloksiranog aluminija ukrašenog crnim gumenim trakama koje su osvijetljene u mraku i posebno široke u području stražnjih vrata, osiguravaju poseban vizualni dojam. Kada su spremljene, ploče su skrivene iza ploča bočnih pragova. Otvore li se stražnja vrata, stepenica na odgovarajućoj strani postavlja se u izvučeni položaj za otprilike jednu sekundu.

Nečujnost
Oprema Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC od same standardne izvedbe je izrazito luksuzna. Dva vanjska stražnja sjedala mogu se električki pretvoriti u nagnuta sjedala. Obložene površine i armaturna ploča standardno su izvedene od fine nappa kože, dok se na zahtjev mogu ugraditi dodatno obložene površine i kožni ukrasni elementi. Električki upravljani panoramski klizni/zakretni krovni otvor s neprozirnim sjenilom dio je standardne opreme, kao što su i klimatizirana masažna sjedala. Na zahtjev fiksna središnja konzola transformira automobil u prostrani četverosjed, čiji je stražnji dio jednako prikladan za posao, kao i za opuštanje.

Izolacija od buke u unutrašnjosti podignuta je na još višu razinu ugradnjom krute pregrade i fiksne police prtljažnika iza stražnjih sjedala, čime se unutrašnjost odvaja od prtljažnika. Standardni dio opreme odvojeni je klima-uređaj za stražnja sjedala te uključuje dodatne ventilacijske otvore i pojačivače grijanja s kojima je kontrola temperature još brža i bez propuha. Cijena bi trebala biti oko 200.000 dolara.

Milan Bugarić
Kreiranje najboljeg
Mercedes-Maybach predstavlja ekskluzivni luksuz, maksimalnu udobnost i najnoviju tehnologiju u automobilskoj industriji, kao i uslugama i dodacima. Maksima osnivača Wilhelma Maybacha kreiranje je najboljeg od najboljih. Još 2014. godine Mercedes-Maybach osnovan je kao podmarka Mercedes-Benz u sklopu njezinog restrukturiranja. Od predstavljanja tržištu 2015., u cijelom svijetu isporučeno je više od 45.000 primjeraka Mercedes-Maybach S-klase. U 2018. godini prodano je više vozila Mercedes-Maybach S-klase nego ikad prije.
200.000

dolara trebala bi biti startna cijena za Mercedes-Maybach GLS
558

konjskih snaga isporučuje V8 motor zapremine četiri litre
Oprema Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC od same standardne izvedbe izrazito je luksuzna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike