Ekonomija
HUP ICT

Digitalizacijom do unaprjeđenja u poslovanju tvrtki
Objavljeno 3. prosinca, 2019.

Najposjećenija konferencija Udruge HUP ICT, pod nazivom Digitalna (R)evolucija, u veljači iduće godine treći će put na jednom mjestu okupiti poduzetnike, vodeće stratege i kreatore digitalne ekonomije koji su složni u jednom – digitalizacija poslovanja i transformacija poslovnog okruženja ključna je za daljnji razvoj. Digitalna (R)evolucija, jedina netehnološka konferencija o digitalizaciji, konferencija je koju organiziraju poduzetnici za poduzetnike. Motiv za treću konferenciju nedavno je provedeno globalno IMD istraživanje na temu digitalne konkurentnosti, na kojem je Hrvatska pala za sedam mjesta i to isključivo zbog niske "spremnosti za budućnost".
- Istraživanje je pokazalo kako hrvatske tvrtke mogu kroz digitalizaciju ostvariti veliki potencijal u unaprjeđenju poslovanja. Razlog leži u činjenici da se veliki broj novih tehnologija kao što su cloud, big data, advanced analytics i druge, ograničeno uvode i primjenjuju, a da se pri tome poslovni i operativni modeli suštinski ne mijenjaju. Zbog toga naši upravljački kapaciteti trebaju postati još više tehnološki osviješteni, a naše tvrtke sposobne uvoditi nove organizacijske modele koje omogućava tehnologija da bi postale konkurentnije - rekao je Boris Drilo, predsjednik Udruge HUP-ICT.


Radni moto ove konferencije je "Talenti, Agilnost, Tehnologija" kako bi se poduzetnicima ukazalo na važnost sve tri sastavnice uspješne digitalne transformacije. Cilj i ideja HUP-ove ICT Udruge je da putem ove konferencije ukaže svojim članovima i svim drugim sudionicima na pozitivne promjene koje donosi digitalna tehnologija.


- Osvrnut ćemo se na stanje razvijenosti digitalne ekonomije u Hrvatskoj, pokazati kako razmišljaju naši poduzetnici i menadžeri te koliko su se naša poduzeća pomaknula u smislu digitalizacije. Na konkretnim primjerima pokazat ćemo uspješne projekte digitalne transformacije koje su provele hrvatske tvrtke - najavljuje Ivan Ante Nikolić, direktor konferencije te dodaje kako vjeruje da će ovi primjeri motivirati i druge tvrtke da se trgnu i prepoznaju prilike, ali i izazove koje hrvatskom gospodarstvu donosi digitalizacija. D.Kuštro

Digitalizacija poslovanja i transformacija poslovnog okruženja ključna je za daljnji razvoj
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana