Osijek
U OŠ VIŠNJEVAC PREDSTAVLJENA KNJIGA

Lovro junak priče o pčelama Evice Šunić
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
Dječak Lovro glavni je junak knjige “Pčele u zagrljaju cvjetnih mirisa” Evice Šunić, učiteljice u mirovini, spisateljice i pčelarice. Knjiga je predstavljena u subotu u OŠ “Višnjevac”, a tamo smo otkrili da je Lovro praunuk autorice te kao i njegova prabaka zaljubljenik u med, prirodu i glazbu. O knjizi je nadahnuto govorila prof. dr. sc. Ana Pintarić, koja potpisuje recenziju, a ulomke su čitale učiteljice Tanja Šustić i Dunja Ham. “Osnovna tema priče je med koji nastaje zajedništvom prirode, pčela i ljudi”, rekla je predstavljačica Pintarić, a autorica je potvrdila da ju je ljubav prema prirodi odvela prije 35 godina u svijet pčelarstva.

U knjizi opisuje i svoje djetinjstvo u Podravskim Podgajcima 50-ih godina prošlog stoljeća, koje, rečeno je na promociji, podsjeća na djetinjstvo iz priča Mate Lovraka. Promociju su uveličali i gosti iz ovog sela u blizini Donjeg Miholjca svojim glazbenim prilogom, ali i specifičnim govorom toga kraja. Nastupila je i obitelj Habuda te Ivan i Marin Bulić.

Za svoj izniman rad u školstvu Evica Šunić primila je Državnu nagradu “Ivan Filipović”, a nakon knjige prvijenca očekujemo i nove radove te kreativne žene. V.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike