Osijek
ERNA I IVAN MIJIĆ PROSLAVILI SU SRETNIH 60 GODINA BRAKA

Stihovi koje joj je otpjevao ostvaruju im se svaki dan
Objavljeno 2. prosinca, 2019.

Obljetnice braka duge pola stoljeća hvalevrijedne su, a kada netko proslavi 60 godina braka, i to ne samo u zdravlju i veselju nego s ljubavlju koja se ne gubi ni nakon toliko godina, onda je to doista iznimka. No osječki supružnici Erna (80) i dvije godine stariji Ivan Mijić doista ne skrivaju svoju ljubav ni 60 godina nakon što su se jedno drugome zavjetovali na vječnu ljubav. U šali kažu da su se ženili, odnosno udavali dva puta – građanski brak sklopili su 22. studenoga, a 29. studenoga i crkveni.

Ivan kaže da je najprije upoznao Ernina brata, a potom i ženu koju će uskoro toliko razveseliti da je uz suze radosnice i našoj ekipi opisala taj
trenutak.

- Bio je doček Nove godine i čitala sam knjigu kod kuće. Odjednom netko pjeva „Ne plači, Erna, bit ćeš sretna, pjevat ćeš dan i noć”... Iziđem van, Ivan me poljubi i ja sam željela da se to ponovi. I ne samo da se ponovilo nego smo devet mjeseci poslije bili supružnici – ispričala je Erna, dok Ivan naglašava da je i danas voli kao prvoga dana, a da je to tako pokazuju brojni mali znakovi pažnje. Tako Erna kaže da joj je jutro najljepše doba dana jer je čeka skuhana kava i pripremljen doručak. Ivan joj je, prisjeća se, nakon vjenčanja rekao da je sve od toga dana njegova briga i da će je čuvati, a Ivana je pak Erna oduševila svojom dobrotom.

- Ona je predobra osoba. Puno se brinula za obitelj, našu kćer, naše unuke i praunučad. Erna je divna osoba i da mogu, opet bih se oženio njome. Što da vam kažem nego da je ja volim i to je cijela ‘mudrost‘ – iskreno će Ivan, bivši djelatnik na Hrvatskim željeznicama, a Erna je svoju mirovinu dočekala radeći u Litokartonu. Plodove svoga napornoga rada u mirovini sad ubiru uživajući sa svojom obitelji, ali i ne odvajajući se jedno od drugoga.

- Zajedno i pripremamo ručak. Obično ja započnem, a Ivan dovrši i onda se lijepo spremimo pa odemo na kavu i tako je svako prijepodne. I u ovim godinama imamo puno prijatelja. Zdravlje nas, hvala Bogu, još služi iako sam ja imala niz operacija, a Ivan je prebolio infarkt. Hvala Bogu pa je sad sve u redu i noge nas isto tako još ‘slušaju‘. Tako da često prošećemo gradom, a kad je ružnije vrijeme, isto se znamo zabaviti. Oboje obožavamo kartati remi - priča Erna.

I nakon više od pola stoljeća bračnog života, supružnicima Mijić nikada nije dosadno i svaki dan provode zajedno, bilo u kući ili na svojoj vikendici. Naravno, bilo je neizbježno pitanje recepta za ovako lijep i dug brak.

- Osim što treba imati dobro zdravlje, a mi ga srećom imamo, svaku svađu treba riješiti razgovorom. Nije naodmet i ispričati se kad vidiš da nisi u pravu. I svakako dati poljubac – poručuju supružnici Mijić sa svečanog ručka koji im je organizirala njihova obitelj i najbliži prijatelji ove subote u jednom osječkom restoranu.
M. Mihelić
Erna Mijić

Ivanova supruga

Ivan mi je kupio moje prve čizmice. Počela sam raditi mlada i do posla bih hodala u cipelicama po visokom snijegu, a unatoč plaći, nisam ih si mogla priuštiti. Jedan od prvih darova koje mi je poklonio bile su čizmice.
CRVENE RUŽE
Da je neumoran u ispunjavanju želja svojoj Erni, Ivan je dokazao i u subotu kad je, tajno, u dogovoru s kćerkom Vlastom naručio crvene ruže u restoran gdje su proslavii svojih 60 godina bračnog života.

- Kad me kći nazvala na telefon da definiramo narudžbu, nisam mogao baš razgovarati, pa sam kratko odgovarao jer je Erna bila kraj mene. Htio sam da to bude potpuno iznenađenje jer je to zaslužila - kaže nam Ivan.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike