Regija
28. OBLJETNICA POGIBIJE PERICE SABE

Počast poginulom Sabi i njegovim suborcima
Objavljeno 30. studenog, 2019.

KOZICE
Vijeće Mjesnog odbora Kozice i Nogometni klub Kozice, na čelu s predsjednicima Dariom Medvedom i Damirom Parcom, obilježili su 28. godišnjicu pogibije hrvatskog branitelja Perice Sabe, koji je stradao kao pripadnik slatinske 136. brigade HV kod Čojluga u četničkoj zasjedi 27. studenoga 1991. godine.
Počast poginulim braniteljima iz slatinskoga prigradskog naselja Kozica Perici Sabi i Ivici Filkoviću na mjesnom groblju u Kozicama, kod spomenika na mjestu Sabine pogibije u Čojlugu i kod spomen-ploče na kozičkom mjesnom domu odali su predsjednici županijske i slatinske gradske HVIDR-e Mato Bubaš i Ilija Nikolić, predstavnici braniteljskih udruga, pročelnik Stručne službe grada Slatine Krunoslav Šarabok, načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović, pomoćnik načelnika Policijske postaje Slatina Zdenko Tot, te majka, rodbina i suborci poginulog Sabe. Održana je i memorijalna trka Čojlug – Kozice, u kojoj su sudjelovali članovi Udruge maratonaca VPŽ Glasnici istine Pavo Tutenov, Goran Draksler, Mario Kovač i Zlatko Milošević, te njihovi gosti Igor Miklošević, Hrvoje Medved, Josip Hetrih i Luka Pastuović.
Svim poginulim hrvatskim braniteljima odana je počast kod spomenika braniteljima, a prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kod njegova spomenika u središtu Nove Bukovice. Branitelji su posjetili i mjesto gdje su 27. studenoga 1991. poginuli Marion-Angelica Strasser, Gordana Loborec i Alojz Dvorskog na Podravskoj magistrali između Mikleuša i Čačinaca te su kod spomen-obilježja također odali počast njihovoj žrtvi. Okupljeni branitelji nastavili su druženje u mjesnom domu u Kozicama.
Uz obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i spomena na poginule hrvatske branitelje iz Kozica, u Osnovnoj školi Josipa Kozarca, Područnoj školi Kozice, organizirane su likovne i literarne radionice na temu Domovinskog rata.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike