Regija
PROSINAC U SLATINI 2019.

Mnogo različitih programa za djecu i odrasle
Objavljeno 30. studenog, 2019.

SLATINA
Već ovog vikenda započela je tradicionalna manifestacija Prosinac u Slatini, koja će i ove godine biti prepuna različitih događanja u povodu blagdana kojima se jednako raduju djeca i odrasli. Brojne ustanove pripremaju programe svih vrsta, a prvi je bila dječja priredba „Ide zima“, održana danas (subota) u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta.
U nizu programa koji slijede tijekom prosinca nalazimo niz božićnih koncerata ili nastupa pjevača koji će izvoditi i božićne pjesme. Bit će to Saša Lozar, koji će nastupiti na otvorenju Adventskog sajma 1. prosinca u 20 sati, zatim Igor Delač i Aura band, Electric Corn, HNK Osijek, Gospodnetić singers, mladi požeški glazbenici, HKUD Dika, GPD Zrinski i Cecilija, s kojom će Slatinčani „uploviti“ u 2020. godinu. Na koncertima Glazbene škole Milka Kelemena nastupit će božićni ansambli, orkestri, zborovi i polaznici plesne radionice te učenici sa svojim solističkim izvedbama.
Božićne radionice izrade prigodnih ukrasa organizirat će Zavičajni muzej i slatinski dječji vrtići, a brojnim programima u vrtićima, školama, crkvama i Pučkom otvorenom učilištu bit će obilježen blagdan sv. Nikole.
Pripremaju se putopisna predavanja („Kofer – festival putnika“), izložba fotografija Zorana Filipovića „1991.“ i izložba „Vatroslav Lisinski“, kazališne predstave za djecu, božićne priredbe s dočekom Motomrazova, brojne priredbe za najmlađe s njihovim sudjelovanjem, maraton kratkometražnih filmova i niz drugih programa.
Mnogi se mještani, osobito mlađi, posebno raduju starogodišnjoj utrci Slatinski biser, a za djecu se i ove godine priprema dječji doček nove godine.  
Programe manifestacije Prosinac u Slatini 2019. pripremaju Grad Slatina, gradska Turistička zajednica, Zavičajni muzej, Pučko otvoreno učilište, Gradska knjižnica i čitaonica, Glazbena škola Milka Kelemena, dječji vrtići Zeko i Suncokret, Vinarija Stari podrum slatinske župe sv. Josipa i bl. Ivana Merza te niz udruga, među kojima Ogranak Matice hrvatske, DND Slatina, HKUD Dika, GPD Zrinski, MK Speed, Motiv, AUM, UOSI Slatina, UOSIT Vretenac, UZOOR...

Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike