Osijek
DRUGI MODNI BUVLJAK NA TRŽNICI VEĆ I I POSJEĆENIJI OD PRETHODNOG

Prodavačica Anka: Nisam ovdje
samo zbog zarade, već i druženja
Objavljeno 30. studenog, 2019.
Nije bio dovoljan samo Sudski prolaz na drugom po redu modnom buvljaku u organizaciji osječke Tržnice. Ovaj u studenome produžen je do zgrade Hrvatskog Telekoma i potpuno je opravdao svoj naziv „Na buvljaku kupi marku”. Ne samo da su se mogla pronaći markirana odjeća i obuća koja je, iako nošena, vrhunske kvalitete, već i razni modni dodatci izvađeni iz ladica naših sugrađana. Bilo je ondje majica, hlača, jakni, kaputa, torbica, cipela, patika, šalova, rukavica... svih veličina i boja! Neki su ondje došli prvi put, a bilo je i onih koji su zakupili štand već drugi put i dobro poslovali.
- Bila sam i na dječjem buvljaku prije dvije subote, a i sada prodajem. Tata i ja prodali smo tada tri komada odjeće, a i danas smo uspjeli prodati tri, no ima još vremena do kraja, do podneva. Nismo stavljali visoke cijene pa se ljudi ne cjenkaju, već odmah kupe. Ovdje je puno robe koju nikada nisam nosila i kad sam vidjela da mi samo stvara gužvu, odlučila sam doći s tatom i prodavati – ispričala nam je 16-godišnja Laura Reljan koja je prošetala i do drugih štandova i kaže da je zadovoljna jer je pronašla naušnice koje joj se sviđaju. Oduševljena kupnjom bila je i Dubravka Đorđević koju smo zatekli u kupnji dvije torbe. Na prošlomjesečnom buvljaku, kaže, nije pronašla ništa, no zato se sad počastila s torbama i planira ponovo doći u prosincu, baš kao i Anka Perić koja je negdje do 10 sati prodala tek nešto malo robe, a došla je, kaže, ne samo zaraditi, već i podružiti se sa prijateljima i poznanicima. I ona je, kao i svi ostali prodavači, bila počašćena čašom vina što je bio dar Tržnice, a direktor Igor Medić zadovoljan je i vrijeme išlo na ruku ovoj uspješnoj manifestaciji.
- Dan ranije uvečer i noću lila je kiša, no ipak se nebo smilovalo.. Tržnica je prepoznata kao mjesto gdje se ovakav buvljak treba održati i mogu reći da je bilo više od stotinu dama koje su željele zakupiti štand. Planulo je svih planiranih 80 i zadovoljni su i kupci i prodavači – ocijenio je Medić, dodajući kako će nastojati da buvljaci, modni i dječji, postanu tradicija i mjesto gdje se može kupiti polovna, ali kvalitetna marka. Buvljaci će se, kaže, nastaviti trajno, neovisno o vremenskim uvjetima.
- Ako pada snijeg buvljaka će biti pa tko dođe, dođe – naglasio je Medić. M. Mihelić
Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike