Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

“Brokere” ne smije zavarati loša serija gosta iz Škrljeva
Objavljeno 30. studenog, 2019.
Utakmica Vrijednosnice Osijek - Adria Oil Škrljevo počinje u 17 sati. Ulaz u Gradski vrt je besplatan

Košarkaši s Drave priželjkuju nastavak pobjedničkog niza, dobile su Vrijednosnice Osijek dvije posljednje utakmice u HT Premijer ligi, koja je stigla do svog 10. kola, u kojem će Osječani danas (subota) u dvorani Gradski vrt ugostiti momčad Adria Oli Škrljeva.

U prethodne dvije runde "brokeri" su upisali domaće slavlje protiv Zaboka, a potom se se i drugi put u sezoni osladili u gostima. Pobjeda u Sinju uvijek je vrijedna, uzeti bodove na jednom od najvrućih terena zaslužuje čestitike. Jedan od onih koji je dao znatan obol posljednjim pobjedama je i Robert Kujundžić, čiji su poeni baš u Sinju bili odlučujući.

- Nama se gotovo svaka utakmica ove sezone odlučivala u završnim sekundama. Tako je bilo u Sinju, gdje smo mogli i mirnije do bodova. Na kraju smo ih apsolutno zaslužili, ali ih sada treba potvrditi u Gradskom vrtu - smatra Robert Kujundžić, čovjek od povjerenja trenera i prezimenjaka Domagoja.

Kada su u Zagrebu ostvarili protiv Dubrave Furnir prvu gostujuću pobjedu, nisu je potom potvrdili na domaćem parketu. Gorica ih je odmah šokirala tricom u posljednjoj sekundi, a sada se treba pobrinuti da se nešto slično ne ponovi protiv Adria Oil Škrljeva.

- Činjenica je da naš današnji protivnik ne stoji najbolje na tablici. U devet utakmica slavio je samo dvaput, ali to nas nikako ne smije zavarati ni opustiti ni na trenutak. Momčad je to koja vrijedi i može puno više. U prošlom kolu teško su stradali u Zaboku, pa na novo gostovanje sigurno dolaze sa željom za iskupljenjem - kaže krilo osječkog premijerligaša.

Gosti iz Škrljeva imaju u svojim redovima iskusna i provjerena imena, a trener Damir Rajković, inače Valpovčanin, raspolaže i dvojcem koji je nosio žuti dres "brokera". Riječ je o bivšem kapetanu Luki Panduriću te prošlosezonskoj akviziciji Anti Gospiću. Prošlog ljeta su obojica čak bila u kombinaciji za povratak, odnosno ostanak u Vrijednosnicama Osijeka, ali danas će biti prijetnja sa suparničke strane.

Između dvije prvenstvene utakmice igrači Domagoja Kujundžića odradili su i posljednju domaću obvezu u sklopu Alpe Adria kupa. Poraz od češke Slunete nije pokvario raspoloženje, taj dvoboj poslužio je treneru za davanje prilike svim igračima. Nije zaigrao nedovoljno oporavljeni Bašić, ali on će danas biti na rapolaganju. Na jednom od treninga prije Škrljeva bio je i hrvatski izbornik Veljko Mršić, stoga domaćini u subotu imaju podosta motiva za iskazivanje i pokazivanje u najboljem izdanju.

Ostali dvoboji 10. kola: Dubrava Furnir - Sonik Puntamika (petak), Split - Hermes Analitica (subota), Alkar - Šibenka, Zadar - Gorica (nedjelja). Već su igrali Cibona i Zabok (82:87).

Nino Benčina
UTAKMICA VETERANA OSIJEKA I HRVATSKE
Subota je košarkaški dan u gradu na Dravi. Za skori rođendan grada Košarkaški savez grada Osijek priredio je još neke zanimljive događaje. Tako će u 15 sati u predigri dvoboja HT Premijer lige zaigrati veteranske selekcije Osijeka i Hrvatske. U isto vrijeme na parketu će se naći oni koji su proslavili osječku i hrvatsku košarku. Domaću selekciju vodi Davor Dogam, za nju će zaigrati Dado Voloder, Zvonimir Ridl, Siniša Tomić i ostali košarkaši s Drave. Na drugoj klupi bit će izbornik Veljko Mršić, a on je najavio dolazak Alana Gregova, Marija Stojića, Franje Arapovića, Svena Ušića, Nikše Prkačina, Mate Skelina... Kvalitetno društvo koje svakako treba pozdraviti i doći pogledati...
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike