Novosti
PRAVOSLAVNO GROBLJE U NEGOSLAVCIMA

Pronađeni ostaci i četvrte žrtve iz 1991.
Objavljeno 30. studenog, 2019.
Na pravoslavnom groblju u Negoslavcima pronađeni su posmrtni ostaci i četvrte osobe - potvrdili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja. Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci potječu iz razdoblja Domovinskog rata.


Kako je navedeno, posmrtni su ostaci i četvrte osobe na negoslavačkom groblju pronađeni i ekshumirani 28. studenoga.


- Ranijim aktivnostima, 14. studenoga pronađeni su posmrtni ostaci dviju osoba, a 15. studenoga posmrtni ostaci jedne osobe, dok su nastavkom ekshumacije do sada pronađeni posmrtni ostaci ukupno četiriju osoba na lokaciji pravoslavnog groblja u Negoslavcima - ustvrdili su iz resornog ministarstva. Posmrtni ostaci bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi identifikacije.
Iz Ministarstva branitelja naveli su i kako Uprava za zatočene i nestale nastavlja provedbu istraživanja u Negoslavcima i drugim lokacijama, a za koje prikupljena saznanja upozoravaju da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskog rata. Prema riječima pomoćnika ministra Stjepana Sučića, glede potrage za osobama nestalima u Domovinskom ratu i dalje je "otvorena priča Negoslavaca", gdje će se timovi Uprave za zatočene i nestale na daljnjim terenskim istraživanjima zadržati i "do kraja 2019. godine" ako to dopuste vremenski uvjeti. I dalje se, kazao je Sučić, pretražuje pravoslavno groblje u Negoslavcima, ali i druge lokacije. Također, pretražuje se među ostalim i lokacija u blizini Ovčare. S.B.