Osijek
CRNI PETAK TRGOVAČKI TRIK?

Mnogi razočarani sniženjima od samo 20 do 30 posto!
Objavljeno 30. studenog, 2019.
Samo poneke trgovine imale su sniženje u visini od 50 posto, i to samo na odabrane proizvode

Crni petak ponovno je dočekan s nestrpljenjem među brojnim Osječanima, ali i posjetiteljima iz ostatka Hrvatske, zbog prilike da željene proizvode "uhvate" po sniženim cijenama.


Naša ekipa posjetila je u prijepodnevnim satima, tik prije otvaranja, Trgovački centar Portanovu, gdje smo provjerili kolike su bile moguće uštede, ali i kakav je interes građana. S obzirom na to da smo došli prije otvorenja trgovina, koje s radom počinju u 10 sati, situacija na parkingu i prilaznim cestama nije se mogla mjeriti s onom nakon 10 sati, kada je promet regulirala prometna policija, a u centar su se slijevale rijeke automobila.


Već prije otvorenja trgovina počeli su se stvarati veliki redovi ispred nekolicine radnji, a posjetitelji s kojima smo razgovarali otkrili su nam da su uglavnom došli s jasnim ciljevima. Marija iz Vinkovaca tako otkriva da je unaprijed odlučila što točno želi kupiti, a ovo je, kaže, jedinstvena prilika da to učini po povoljnijoj cijeni.


"Došla sam u Osijek i Portanovu jer je ovdje najveći izbor odjeće, po što sam i došla, te se nadam da ću pronaći ono što želim, a prihvatljivi su mi popusti od 30 i više posto", kaže Marija. Iako je u svijetu ovaj dan poznat po iznimno velikim sniženjima, s mogućim uštedama i više od 50 posto, obilaskom trgovina uočljivo je da su kod nas one izostale. Tako se u Zari, ispred koje se i stvorio najveći red neposredno prije otvorenja, moglo uštedjeti 50 posto, ali samo na određene artikle, slično kao i u Top Shopu, koji je također nudio zahvalne popuste, osobito na dio posuđa te madrace i jastuke.
Međutim, većina ostalih trgovina, posebno odjeće i obuće, usprkos primamljivim oglasima u izlozima, nije se mogla pohvaliti popustima većim od 20 do 30 posto.


Ema Nenadić
CRNI PETAK PRILIKA KRADLJIVCIMA
Crni petak je zbog silnih gužvi i goleme količine ljudi koja neprestano cirkulira prava prilika i za kradljivce da se domognu vrijednih stvari uz "stopostotnu uštedu". Zbog toga su, kaže nam prodavačica u jednoj trgovini, odlučili i dodatno zaštititi robu ne bi li izbjegli neželjene posljedice. "Svjesni smo da ovaj dan nosi i povećan rizik u poslovanju, pa smo odjeću zaštitili elektroničkim sustavom na više mjesta nego obično, jer je i nama zaposlenicima ponekad nemoguće kontrolirati situaciju u trenutku kad je u radnji više ljudi", dodaje i opisuje različite pokušaje krađe, poput oblačenja ukradene odjeće.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike