Regija
POLICIJSKO IZVJEŠĆE

Previše vozača s “viškom” promila
Objavljeno 30. studenog, 2019.
Broj kaznenih djela i prekršaja manji, a više je prometnih nesreća, srećom bez poginulih
VALPOVO

Valpovački gradski vijećnici na svojoj su ovotjednoj sjednici prihvatili izvješće o stanju sigurnosti na području grada za prvih devet mjeseci ove godine, koje im je prvi put prezentirao novi načelnik Policijske postaje Belišće, Vlado Krznarić.

Prema evidenciji Policijske postaje, od siječnja do rujna bila su 54 kaznena djela iz područja kriminaliteta, što je za 13 manje nego u istom razdoblju prošle godine. Najviše je bilo teških krađa (19), krađa (11) i prijetnji (6), a zabilježeno je i jedno ubojstvo u pokušaju, jedno silovanje, dva nasilja u obitelji te dva slučaja neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U odnosu na prošlu godinu bilo je 11 prekršaja manje, bilo je povreda Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u kojima i dalje prednjače svađa, tuča i vika (16), a 19 prekršaja manje bilo je iz ostalih zakona. Najviše se kršio Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji (23).

Nešto je drukčija situacija kada je riječ o stanju u prometu, gdje je u prva tri kvartala ove godine bilo 57 prometnih nesreća ili 20 više nego prošle godine, no na sreću nije bilo nijedne poginule osobe. Čak u 11 nesreća kumovala je vožnja pod utjecajem alkohola, što je za 6 više negoli 2018. godine. Broj prekršaja u prometu gotovo se prepolovio i bilo ih je 2513, a u njih 1653 presudan je bio utjecaj alkohola.

Belišćanski policajci zabilježili su i dva samoubojstva, dva pokušaja samoubojstva, jedan požar i jednu ozljedu na radu, a dragovoljno su predana dva pištolja, tri puške, streljivo, pet bombi, eksploziv i dvije tromblonske mine.

Izvješćujući o stanju sigurnosti, načelnik Policijske postaje u Belišću Vlado Krznarić naglasio je da je trenutačno stanje dobrim dijelom i rezultat značajnijih promjena u organizaciji rada u Policijskoj postaji te napora u preventivnim akcijama koje provode službenici Policijske postaje Belišće.

Lidija Aničić
Stigla nova kamera
Načelnik Krznarić je najavio i nove organizacijske promjene u Postaji, ali i obznanio osobni te angažman svojih pomoćnika koji svakog trećeg vikenda i sami u civilnom automobilu nadziru stanje sigurnosti na ulicama u noćnim satima. Za vozače je otkrio informaciju o skoroj primjeni nove mobilne kamere koja će se na prometnice Valpovštine u funkciju staviti idućeg tjedna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike