Mozaik
VIŠE OD 30 DANA NAJZANIMLJIVIJIH DOGAĐANJA NA OTOKU RABU

Fluentes, Meritas, Tony,
Prljavci, Giuliano, Radan
Objavljeno 30. studenog, 2019.

Cijela Hrvatska u pripremi je za prosinac i ono što taj mjesec donosi - vrijeme adventa. Rapski advent, onaj koji su spontano prozvali "najljepšim otočnim adventom", održat će se petu godinu zaredom od 30. studenoga do 7. siječnja u povijesnoj jezgri grada Raba, a posjetiteljima nudi mnoge zanimljivosti, bogat program i sasvim drukčiju proslavu blagdana - uz more i zvijezde na jednom od najljepših hrvatskih otoka. U Zagrebu je predstavljen bogati program koji očekuje sve posjetitelje Raba u ovo blagdansko vrijeme.

- Drago nam je što se sve više prepoznaje naša novogodišnja božićna otočna priča za koju tvrdimo da je projekt koji dokazuje da se jednim dobrim pristupom, planiranjem, suradnjom i zajedništvom može stvoriti prava stvar - rekao je gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, dodavši da je rapski otočni advent više od projekta i više od same zabave i kulture.

Program ovogodišnjeg adventa na Rabu, u organizaciji Grada Raba i Pučkog otvorenog učilišta Rab, započinje 30. studenoga na Trgu Municipium Arba, paljenjem lampica na božićnom drvcu, nakon čega tijekom prosinca slijede nastupi domaćih glazbenih snaga koje predstavljaju tradicionalni, ali i zabavni dio programa te pridonose stvaranju blagdanske atmosfere. Kako je već najavljeno prije, na Silvestrovo će nastupiti Tony Cetinski, koji će svojim mnogobrojnim hitovima sve prisutne uvesti u novu, 2020. godinu. No početak adventa, 30. studenoga obilježit će koncert našeg popularnog pjevača Giuliana i njegovih Diktatora, a tijekom prosinca posjetitelje očekuju poznata imena hrvatske glazbeno-kulturne scene.

Tako će 6. prosinca nastupiti osječka grupa Fluentes, 13. prosinca splitski bend 058, 20. prosinca svoj će glazbeni program "When Christmas Comes" predstaviti Jelena Radan i grupa Meritas, trostruki uzastopni pobjednici Festivala dalmatinskih klapa Omiš, klapa Vinčace, nastupit će, uz Josu Butorca, 21. prosinca, a 28. prosinca Rabljane i njihove goste zabavit će legendarno Prljavo kazalište.

A iz klape Vinčace, koja se do sada na Rabu predstavila na "Rapskim vedutama" i koncertom uz tenora Josu Butorca 2018. godine, poručuju: "Veliko nam je zadovoljstvo nastupiti na, ako ne jedinom, onda najljepšem otočnom Adventu. Koncert simbolično povezuje brojka četiri - četiri rapska zvonika i naša četiri Zlatna štita na Festivalu dalmatinske klape Omiš. Tenor Joso Butorac zasigurno nije nepoznat Rabu jer već 30 godina zabavlja Rabljane i njihove turiste, a svi se skupa veselimo zajedničkom okupljanju i dobroj pjesmi."

Osim glazbenog programa, koji će pratiti i nastupi lokalnih zborova, glazbenih škola i dječjih vrtića, Rab je u prosincu pripremio i bogat popratni program: klizalište, koje je samo desetak metara udaljeno od mora, božićno-novogodišnji vlakić, kazališne predstave, priredbe, radionice, Djed Božićnjak, koji na otok stiže padobranom te gastronomsku ponudu u drvenim kućicama s prigodnim delicijama, koje će biti smještene na oba gradska trga. T.K.
GLAZBENICI SE VESELE SVIRCI NA OTOKU
- Prvi put Prljavo kazalište dolazi na Rab u sklopu Adventa na Rabu. U božićnom ozračju i blagdanskom raspoloženju jedva čekamo 28. prosinca da se svi odlično zabavimo - izjavio je pjevač grupe Prljavo kazalište Mladen Bodalec u povodu nastupa na Rabu. Njihov kolega Giuliano veseli se, kako je izjavio, mnogim prijateljima koje ima na Rabu i što će baš on 30. studenoga obilježiti početak adventa na jednom od najljepših hrvatskih otoka.
Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

Najčitanije iz rubrike