Kultura
24. LIKOVNA RADIONICA DJEČJEG DOMA SV. ANA

Umjetnici i djeca rame uz rame
Objavljeno 30. studenog, 2019.
VINKOVCI


Veliko je zanimanje Vinkovčana izazvala u Galeriji likovnih umjetnosti "Slavko Kopač" otvorena izložba 24. likovne radionice Dječjeg doma sv. Ana, održanoj u Supetru, a na kojoj su sudjelovali akademski umjetnici iz Vinkovaca, Osijeka i Mostara: Željko Ašperger, Ana Čolaković, Vjekoslav Filipović, Tomislav Livaja, Iva Muškić, Dalibor Nikolić, Marko Šošić i Andrej Tomić te djeca Dječjeg doma.


- Iza nas su 24 godine i to je uistinu nešto čime se ponosimo. Važne za istaknuti svakako su brojne radionice, suradnja djece i umjetnika u prijateljskom ozračju te veliki broj radova koje umjetnici velikodušno daruju domu. Naša djeca odrastaju u prostoru prepunom slika, a bez razumijevanja Grada Vinkovaca mi ovo ne bismo mogli ostvariti. Hvala i djelatnicima doma, bez čijega entuzijazma ne bismo bili ovdje - istaknula je Zrinka Mikić, ravnateljica Dječjeg doma.


Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je prigodnim riječima otvorio izložbu, među ostalim je rekao da je imao sreću biti u Supetru i vidjeti kako su radovi nastajali:


- Nije stvar samo u radovima nego i u tom koliko umjetnici imaju srca i strpljenja družiti se s djecom, uputiti ih u svijet umjetnosti i tako pokazati svoju veličinu. Hvala svima koji sudjeluju u ovim radionicama. Neizmjerno mi je drago što sam imao čast biti u organizacijskom odboru jer je ovo nešto najljepše što sam imao priliku raditi, a suradnja će se svakako nastaviti. Vinkovci imaju veliko srce, a kada vidimo radove ove djece, vidimo da to stvarno vrijedi.


Likovna radionica umjetnicima daje slobodu osobnoga izričaja, što ju čini širokom platformom za nastanak vrlo različitih djela.


- Umjetnici sami odabiru motiv i tehniku blisku svom osobnom izričaju i tako djecu upoznaju s nečim novim. Tu su i fotografija, land-art, in-situ, eksperimentalna grafika, modni i grafički dizajn te rukotvorine, čime želimo, uz poštovanje tradicije, napraviti i iskorak prema suvremenom umjetničkom izričaju - istaknuo je dr. art. Marko Šošić, voditelj radionice.
U sklopu otvorenja djeca iz Dječjega doma izvela su prigodni program koji je popraćen glasnim pljeskom.


Mario Kokaj
Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

Najčitanije iz rubrike