Sport
BOGATA ZAVRŠNICA JESENI

Pred osječkom momčadi
u sljedećih su 15 dana
četiri vrlo važne utakmice
Objavljeno 29. studenog, 2019.

Igrački kadar NK Osijek nije se mogao kompletirati u boljem trenutku. Cijelu ovu polusezonu izostanci važnih igrača zbog ozljeda prvo su mučile bivšeg trenera Dinu Skendera, a ni njegov nasljednik na klupi Ivica Kulešević nije bio bolje sreće sve do nedavno.

Situacija se sada bitno popravila na zdravstvenom planu, jer su se oporavili gotovo svi igrači, izuzev Alena Grgića koji prolazi rehabilitaciju nakon operacije križnih ligamenata. Sada će se dogoditi poneki izostanak zbog žutih kartona, ali ukupno gledajući Kulešević sada konačno može birati momčad prema svom izboru i potrebama, a ne da mu to čine "više sile" u obliku ozljeda. To je važan podatak i zbog činjenice što Osječane očekuje utakmicama bogata završnica jeseni. U posljednjih 15 dana ove polusezone bijelo-plavi odigrat će četiri utakmice, a sve su jedna važnija od druge. U prvenstvu će ići pohod na maksimalan bodovni učinak kojim bi se osječka momčad ukopala u gornjem dijelu tablice i imala dobru polaznu poziciju za napad na mjesta koja sljedećeg ljeta donose kvalifikacije za Ligu prvaka, a u Kupu će se tražiti prolaz u polufinale. Zbog važnosti tih susreta Kulešević već naveliko pravi planove kako na pravi način rasporediti snage, što se posebno odnosi na sljedeće dvije utakmice koje će obje osječka momčad odigrati kao gost. U subotu je čeka prvenstveni okršaj u Varaždinu, a četiri dana kasnije četvrtfinalni ogled Kupa u Zaprešiću protiv Intera.

- Bavim se razmišljanjima kako na najbolji način rotirati momčad u te dvije utakmice, ali i zbog činjenice da nas u 15 dana čekaju četiri susreta. Imamo dosta rekovalescenata, pa moramo razmišljati kako ih održati svježima. Neće biti nekakvih radikalnih promjena, ali već u Varaždinu u momčadi će biti neki igrači koje duže vrijeme, zbog ozljeda, nismo gledali u akciji. Prije svih to se odnosi na Laszla Kleinheislera, a susret će vrlo vjerojatno početi Tomislav Šorša - kaže trener nogometaša Osijeka.

Kulešević je bez ustezanja odgovorio i na to kako će zatvoriti poziciju lijevog beka koja je ostala upražnjena, jer Talys zbog tri žuta kartona neće konkurirati za varaždinski ogled.

- Petar Bočkaj - jasno i glasno kaže Kulešević.

Prema svemu sudeći, opet će biti uparen napadački tandem "M&M" (Marić-Mance), koji je bio pokretačka snaga većine pobjeda u prvom dijelu sezone. Mance je predahnuo protiv Istre 1961 zbog žutih kartona, pa se očekuje kako će se u Varaždinu vratiti gladan igre i pogodaka.

Osječani će u tim susretima, bez obzira na to što je riječ o dvije momčad koje pripadaju u donji dio tablice, morati biti na vrlo visokoj razini ako žele svojim navijačima isporučiti dobre vijesti. Uostalom, postoje određena iskustva iz ranije ove jeseni odigranih susreta protiv Varaždina i Intera. Ti su suparnici već priredili dovoljno neugodnosti osječkoj momčadi, pa zato tim okršajima ona treba pristupiti kao derbijima. D.Keler
Špoljarić preskače Varaždin?

Pogled u zdravstveni bilten NK Osijek uoči gostovanja u Varaždinu otkriva i neke sitne probleme. Brazilac Igor Silva “bori” se sa zuboboljom, Mihael Žaper s glavoboljom, ali oni će biti na raspolaganju treneru Ivici Kuleševiću. Nešto je ozbiljnija situacija s Josipom Špoljarićem, koji je protiv Istre 1961 dobio jak udarac u gležanj, od kojeg još osjeti posljedice, pa je on pod znakom pitanja. D.Kl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike