Objavljeno 28. studenog, 2019.
BOŠNJACI - Na 13. Danima hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim Toplicama među najboljim hrvatskim kuharima i slastičarima bio je i mladi kuhar Stjepan Franjić iz Bošnjaka. Osvojio je bronce u dvijema disciplinama kulinarske umjetnosti - stolni aranžman od voća i povrća te carving uživo. Ne krije zadovoljstvo ostvarenim rezultatom i priznaje da mu je bila čast sudjelovati u prvom live carvingu u Hrvatskoj. Stjepan istinski uživa u poslu kojim se bavi, u pripremanju jela, dekoriranju, kombiniranju namirnica i boja, kao i pozitivnim reakcijama gostiju čiji mu je ponovni dolazak, ističe, najbolje priznanje i potvrda dobroga rada. Dodaje da kuharski posao zahtijeva stalno učenje i nadogradnju postojećeg znanja, jer nije dovoljno samo biti talentiran. Od malih je nogu pravi gurman. Uživao je gledajući majku kako kuha, a nerijetko joj je pomagao i otac, koji je, iako konobar, također vrlo vješt i s kuhačom.
U Bošnjacima imaju obiteljski restoran, točnije bistro i pizzeriju Aquarius, pa je i logičan slijed bio da upiše školu za kuhara. Praksu je odrađivao i u vrhunskom zagrebačkom hotelu Westin, učeći od najboljih kuhara. A svojim kulinarskim umijećem, raznovrsnošću, kvalitetom i izgledom poslužene hrane Stjepan danas oduševljava goste koji uživaju u jelima tog vrhunskog kuhara.
M.L.O.