Kultura
VJEKOSLAVA HULJIĆ: MOJ TITANIC NE TONE

Autorica koja pomiče granice u dječjoj književnosti
Objavljeno 29. studenog, 2019.
Spisateljica Vjekoslava Huljić već je mladu publiku zarazila naslovima poput Moj tata je lud za mnom, Moja baka ima dečka, Moja sestra je mrak ili Moje ljeto s Picassom. U svakom romanu otvara teme problema svakodnevnih odnosa mladih u obitelji, školi i susjedstvu, nudeći priliku da svaki tinejdžer pronađe uzore za bolji vlastiti napredak.


U najnovijem romanu Moj Titanic ne tone autorica Vjekoslava Huljić otvorila je osjetljivu temu današnjice, ali istovremeno i pokazala izlaze iz tih problema, naglasila potrebu za prihvaćanjem drugih u kojoj se mladi čovjek nađe u životu. Huljić je jedna od prvih domaćih autora koja u dječjem romanu govori o izbjegličkoj krizi koji je dominantan problem cijele Europe. Priča je to o djevojčici Lejli koja se u bijegu sa svojim roditeljima prema zapadu izgubila i našla u Splitu gdje ju pronalaze djeca koja joj pomažu da se integrira u zajednicu.

Roman jest prvenstveno namijenjen mladima, ali bi ga svakako trebali pročitati i roditelji, učitelji i profesori, kako bi lakše prepoznali problem ili barem postali svjesniji koliko samo jedna lijepa gesta mlade djevojčice Lejle ili bilo koga drugoga može utjecati danas na nečiji život, a sutra na cijeli svijet. N.Vek.
Možda ste propustili...

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike