Osijek
4. ZIMSKA ŠKOLA: KAKO KUĆA POSTAJE DOM

Ove godine organiziraju 11 radionica za djecu i mlade od 7 do 23 godine
Objavljeno 28. studenog, 2019.
I ove školske godine tijekom zimskih praznika, od 7. do 9. siječnja 2020., Graditeljsko-geodetska škola Osijek u suradnji s Građevinskim fakultetom organizira 4. zimsku kreativnu školu GRADITELJI. Organizatori su pripremili i dodatne sadržaje za vrtićarce na koje se ne prijavljuje. Oxfordski program za djecu od tri do pet godina za razvoj predmatematičkih vještina, oblikovna radionica izrade kućica, eksperiment i statika na intuitivnoj razini povezana sa svakodnevnim iskustvom u igrama i radionica žongliranja. Za polaznike su posljednji dan pripremili radionicu iznenađenja.

- Ne želimo puno otkriti, osim da ćete ih zasigurno čuti na završnoj svečanosti. Voditelji radionica djelatnici su naše škole, bivši učenici te djelatnici Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku te vanjski suradnici - napominje voditeljica Stela Macakanja Baćić te dodaje kako je ideja projekta učenicima tijekom zimskog odmora ponuditi radionice u kojima će slobodno vrijeme provesti kvalitetno i kreativno, učeći igrom i druženjem.

- Radionice potiču stvaralački rad u djece te polaznici stječu različite praktične vještine. Sve radionice u trodnevnom radu ostvaruju unaprijed dogovorenu temu koju nadalje razrađuju izražajnim sredstvima za pojedino kreativno područje - kaže voditeljica ZKŠ-a.

Učenici će tijekom tri dana radionica boraviti u prostoru škole od 10 do 15 sati. Online prijave (http://zimskakreativnaskola.com/) otvorene su od 1. prosinca do popunjavanja radionice, a kotizacija za sva tri dana iznosi 50 kn (materijali + obrok). Završna svečanost je 9. siječnja u 16.30. N.Vek.
IZBOR RADIONICE
Učenici osnovnih, srednjih škola i fakulteta, djeca i mladi od 7 godina do 23 godine moći će odabrati jednu od 11 radionica u kojima će graditi mostove od špageta, uređivati zidove (interijere) s pomoću šablona i gumenih valjaka, konstruirati prave komade namještaja od kartona, koristiti konkretne graditeljske tehnike (ličenja, lijepljenja pločica i tapeta), izraditi kuću koja će vizualni identitet mijenjati igrom svjetla i sjene, dizajnirati i izrađivati personalizirane keramičke pločice, raditi dizajn kuće u aplikaciji Home by me, osmišljavati i izrađivati kućice za kućne ljubimce te tehnikom tkanja na tkalačkom stanu potaknuti proces stvaranja uporabnog predmeta. Djeca će se moći kreativno izraziti i kroz dramu i ples. Zadnji će dan Škola biti otvorena za javnost pa će svi zainteresirani moći pogledati uratke.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike