Dome slatki dome
OTVORENI ORNITOLOŠKI KUP RH

Izložba ptica na Pampasu
Objavljeno 28. studenog, 2019.
Društvo za zaštitu i uzgoj ptica pjevica Osijek organizira 3. otvoreni ornitološki kontinentalni kup RH "Osijek 2019", koji će se održati na streljani "Pampas". Izložba će za posjetitelje biti otvorena u petak (29. studenoga) od 17 do 20 sati, u subotu (30. studenoga) od 8 do 20 sati i u nedjelju (1. prosinca) od 8 do 13 sati. Na izložbi se očekuje pedesetak izlagača iz desetak društava iz Hrvatske i Mađarske s oko 500 izložbenih ptica. Od ptica moći će se vidjeti kanarinci boje, kanarinci stasa i oblika, egzote te velike i male papige.


Osječka je udruga osnovana radi promocije ornitologije kao zdravog hobija, a ujedno kako bi se stvorio natjecateljski duh te pokazalo da se dugogodišnji rad isplatio (izložbe ptica). "Dugoročno gledajući, cilj nam je kontinuirano privlačiti nove članove, od najmlađih do najstarijih dobnih skupina. Dugogodišnji rad pokazao je da upornošću, radom i velikim odricanjima uspijevamo održati osječko društvo u samom vrhu jedne ornitološke organizacije. To smo dokazali stalnom prisutnošću na izložbama u Hrvatskoj i u svijetu s hvalevrijednim rezultatima. Također sudjelujemo u svakom obliku edukacije, kaže Dražen Dokletal.


Ciljevi su društva, između ostaloga, zaštita ugroženih vrsta ptica na području grada Osijeka, podizanje razine svijesti o potrebi zaštite prirode i održavanja prirodnih staništa. J.Kn.
Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

Najčitanije iz rubrike