Dome slatki dome
OTVORENI ORNITOLOŠKI KUP RH

Izložba ptica na Pampasu
Objavljeno 28. studenog, 2019.
Društvo za zaštitu i uzgoj ptica pjevica Osijek organizira 3. otvoreni ornitološki kontinentalni kup RH "Osijek 2019", koji će se održati na streljani "Pampas". Izložba će za posjetitelje biti otvorena u petak (29. studenoga) od 17 do 20 sati, u subotu (30. studenoga) od 8 do 20 sati i u nedjelju (1. prosinca) od 8 do 13 sati. Na izložbi se očekuje pedesetak izlagača iz desetak društava iz Hrvatske i Mađarske s oko 500 izložbenih ptica. Od ptica moći će se vidjeti kanarinci boje, kanarinci stasa i oblika, egzote te velike i male papige.


Osječka je udruga osnovana radi promocije ornitologije kao zdravog hobija, a ujedno kako bi se stvorio natjecateljski duh te pokazalo da se dugogodišnji rad isplatio (izložbe ptica). "Dugoročno gledajući, cilj nam je kontinuirano privlačiti nove članove, od najmlađih do najstarijih dobnih skupina. Dugogodišnji rad pokazao je da upornošću, radom i velikim odricanjima uspijevamo održati osječko društvo u samom vrhu jedne ornitološke organizacije. To smo dokazali stalnom prisutnošću na izložbama u Hrvatskoj i u svijetu s hvalevrijednim rezultatima. Također sudjelujemo u svakom obliku edukacije, kaže Dražen Dokletal.


Ciljevi su društva, između ostaloga, zaštita ugroženih vrsta ptica na području grada Osijeka, podizanje razine svijesti o potrebi zaštite prirode i održavanja prirodnih staništa. J.Kn.
Možda ste propustili...

INOVATIVAN DIZAJN KAKO BI SE OSJEĆALI ŠTO UGODNIJE

Praktična rješenja za svaki kutak u domu

IZLOŽBE SVJETSKO PRVENSTVO ZA ŠNAUCERE

Đakovački su šnauceri najljepši na svijetu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INOVATIVAN DIZAJN KAKO BI SE OSJEĆALI ŠTO UGODNIJE

Praktična rješenja za svaki kutak u domu

2

ELECTROLUX PURE Q9

Usisavač koji izgleda kao s drugog planeta

3

UZ 20 GODINA UDRUGE UPRAVITELJ

Sve je počelo upravo u Osijeku