Osijek
BILJANI POSJETILI KATEDRALU, KRIPTE I BISKUPSKI DVOR U ĐAKOVU

Radionica i susret Udruge svetog Vinka Paulskog
Objavljeno 27. studenog, 2019.
Nacionalno vijeće Udruge svetog Vinka Paulskog održalo je radionicu i susret s članovima Udruge područnoga vijeća svetih Petra i Pavla u Đakovu, na kojoj su sudjelovali i članovi konferencija iz Bilja. Susret je počeo svetom misom u Đakovačkoj katedrali, nakon koje su članovi razgledali katedralno zdanje i kripte kao i biskupski dvor pod stručnim vodstvom Ivana Basija, predsjednika Konferencije u Đakovu, koji je ujedno bio i domaćin susreta.

Susret je započeo, kao i svi susreti udruge, molitvom koju je u odsustvu duhovnika predvodila predsjednica Udruge Anđelka Samardžić te se s par uvodnih riječi predstavila nazočnima. Ivana Buterin, dopredsjednica Udruge, provela ih je poviješću i strukturom Udruge i u Hrvatskoj i u svijetu.

Marija Mamić predstavila je rad Konferencije mladih u Splitu, kao i projekte koje oni rade i način na koji ih ostvaruju te probleme koji se javljaju u radu. Susretu su, uz predsjednika Područnoga vijeća i Konferencije iz Tovarnika Stipu Maričića, nazočili članovi konferencija i iz Bizovca, Belišća, Bilja i Đakova.

Nakon radionice i zajedničkog ručka te ugodnog druženja razišli su se, kažu, puni radosti, najavivši da imaju ideja za nove projekte i susrete s potrebitima. D. Pejić
Možda ste propustili...

ANALIZA: ODVAJANJE PRIKUPLJENOG OTPADA

Samo su četiri grada ispunila EU normu

“DIGITALISED SCHOOLS” - ISKUSTVA IZ LISABONA

Roboti u akciji: Pripreme nastavnika za novo doba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ANALIZA: ODVAJANJE PRIKUPLJENOG OTPADA

Samo su četiri grada ispunila EU normu

2

PUSTARAŠKI ĆOŠAK

Antunovac: Grade muzej na otvorenom

3

PREMJEŠTAJI SVEĆENIKA I U ISUSOVAČKOJ REZIDENCIJI

O. Hrvoje Juko odlazi u Innsbruck