Svijet
ŠPIJUNSKA AFERA I DALJE POTRESA SRBIJU

Vučić je godinu dana znao za snimak špijuna
Objavljeno 26. studenog, 2019.
General Zdravko Ponoš, bivši načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije, a danas potpredsjednik oporbene Narodne stranke, tvrdi da je srpski predsjednik Aleksandar Vučić, u još uvijek aktualnoj špijunskoj aferi, osramotio BIA-u, srpsku civilnu sigurnosnu službu, tako što je BIA potvrdila autentičnost snimke na kojoj operativac ruske sigurnosne službe daje novac Srbinu, umirovljenom potpukovniku srpske vojske, i pita ga kako je moguće "potvrditi autentičnost nečega što nisi snimio".


- Bolje bi bilo da su ih snimili civilna i vojna obavještajna služba, jer bi to bilo bolje nego ono što je Vučić rekao, kako je neka treća strana snimila u trenutku dok su naši operativci bili u pratnji našeg čovjeka Z.K., ako takav čovjek uopće i postoji. To bi onda pokazalo kako su naše službe potpuno nesposobne, jer su dopustile da treća strana postavi kamere u automobil čovjeka kojega prate već sedam godina - objasnio je Ponoš, dodavši kako je snimak objavio onaj tko ga je i snimio, a politika je odlučila kada će biti objavljen. Bilo bi pametnije, drži Ponoš, da je Vučić rekao istinu, otprilike, kako su "srpske službe pratile našeg čovjeka ili da je taj čovjek operativac naše službe sigurnosti i da su hvatali časnika ruske službe i to dokumentirali".
Kao "sljedeću glupost" Ponoš navodi da je Vučić postavio "samo jedno pitanje" ruskom veleposlaniku (Zašto, pobogu?!), a znao je za snimak već godinu dana. M.F.
Najčitanije iz rubrike