Sport
PRVA LIGA NOGOMETAŠICA

Osječanke u Maksimirsku šumu po sva tri boda
Objavljeno 22. studenog, 2019.

Nogometašicama Osijeka u nedjelju predstoji peto ovojesensko gostovanje. Ujedno najteže, budući da štićenice trenera Tihomira Rudeža put vodi u zagrebački Maksimir gdje će ih dočekati trećeplasirani Dinamo. Ekipa koja je pružila najjači otpor doprvakinjama Hrvatske izgubivši prije dva mjeseca na Mačkamami s prihvatljivih 3:1, i zaostajući sada upravo za ta tri boda. "Zečice", međutim, imaju susret manje odigran, i to protiv vodećeg Splita, s kojim će se sastati nakon predviđenog jesenskog dijela sezone sa željom u taj ogled ući bodovno izjednačene kakav je trenutačni slučaj. Iz Maksimirske šume, dakle, treba donijeti kompletan plijen od nekadašnjeg najvećeg državnog konkurenta koji je na putu povratka toga statusa čiju će potvrdu tražiti protiv Osječanki koje pak ne sumnjaju da će kompletan plijen put Slavonije. Osječanke sutra idu pobijediti Dinamo i s podignutim samopouzdanjem (do)čekati najveći hrvatski derbi protiv Splita, predviđen za 8. prosinca.


- Znamo što nas čeka u Zagrebu, ali nas takvi susreti posebice motiviraju kako bi se dokazale i potvrdile superiornost u odnosu na Dinamo koji je pružio dobar otpor u prvom susretu te potom slično parirao i Splitu. Nedvojbeno se radi o trećoj ekipi u Hrvatskoj koju namjeravamo i ostaviti na tome mjestu nakon sutrašnjeg susreta. Bit će sve samo ne lagan te ćemo stoga od prve pa do zadnje minute morati biti na visokoj razini kako bi ponijeli bodove kući i ostali u ravnopravnoj utrci za onim što svi priželjkujemo. Vratiti državni primat na Mačkamamu za što će nam upravo sutrašnji susret biti odličan test i orijentir te ćemo, otprilike, znati na čemu smo. Vjerujemo u svoje sposobnosti koje su veće od sutrašnjeg domaćina čiji će motiv, nedvojbeno, biti golem, ali će, ipak, presuditi kvaliteta - pričala je reprezentativka Izabela Lojna uoči derbija 9. kola Prve hrvatske lige nogometašica, a koji se u nedjelju od 15 sati igra u Zagrebu. D.Lekšan

Parovi 9. kola
Lepoglava - Split igraju sutra (nedjelja) u 11,30 sati, Neretva (Metković) - Viktorija (Slavonski Brod) u 13, Katarina Zrinski (Čakovec) - Agram (Zagreb) u 13,30, a Dinamo (Zagreb) - Osijek u 15 sati.
Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike