Regija
PRIHVAĆENI PROJEKTI

Investicije u odvodnju i obnovu dvoraca teške 300 milijuna kuna
Objavljeno 22. studenog, 2019.
NAŠICE - Na 19. sjednici Gradskog vijeća Našica, održanoj u hotelu Park, jednoglasno su prihvaćeni prijedlozi odluke o davanju suglasnosti za provedbu čak dvaju višemilijunskih projekata. Radi se o projektu Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Našice i projektu Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog, koji će u sljedećim godinama podići na viši nivo općei standard življenja na području Našica i okolice, kao i kulturni život građana.

- Samo s ova dva projekta govorimo o više od 300 milijuna kuna koje dolaze u naš grad, na što sam posebno ponosan - istaknuo je gradonačelnik Josip Miletić zahvalivši se svim vijećnicima koji su prepoznali vrijednost značajnih projekata za Našice i dali mu suglasnost kao gradonačelniku da nastavi "jedan kvalitetan i dobar rad na realizaciji svih projekata".

Projekt obnove kulturne baštine pod nazivom Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog vrijednosti je približno 99.800. 000 kuna, od kojih velik dio čine sredstva Europske unije. Ovaj projekt pripreman je posljednje dvije godine, projektno-tehnička dokumentacija vrijednosti dva milijuna kuna opravdana je, a potpisivanje ugovora o realizaciji slijedi uskoro. Obnovljena baština našičkog kraja bit će ostvarena kao dio projekta Slavonija, Baranja i Srijem, a obuhvaća obnovu svih značajnijih kulturnih objekata u gradu.

- Jednako je značajan i projekt Anglomeracija vodovodno-komunalne mreže na području Grada Našica i čitave bivše općine Našice ukupne vrijednosti 166 milijuna kuna plus PDV. Njime će se obnoviti komunalna i vodovodna mreža koja će biti usmjerena prema našim brdskim naseljima, a oni će ovim projektom dobiti vodoopskrbu. Izgradit će se i nova mreža od crpilišta u Velimirovcu do vodotornja, a promijenit će se i dotrajala vodovodna mreža na području grada – dodao je gradonačelnik uz zahvale Našičkom vodovodu, Hrvatskim vodama i svima koji će u budućnosti raditi na projektu jer on će zahtijevati velik broj operativaca.

Također jednoglasno, na sjednici je izabran i novi gradski vijećnik Dražen Devald (HDZ). Minutom šutnje je odana počast prerano preminulom potpredsjedniku Gradskog vijeća Stjepanu Pintariću. I. Ćosić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike