Regija
PRIHVAĆENI PROJEKTI

Investicije u odvodnju i obnovu dvoraca teške 300 milijuna kuna
Objavljeno 22. studenog, 2019.
NAŠICE - Na 19. sjednici Gradskog vijeća Našica, održanoj u hotelu Park, jednoglasno su prihvaćeni prijedlozi odluke o davanju suglasnosti za provedbu čak dvaju višemilijunskih projekata. Radi se o projektu Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Našice i projektu Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog, koji će u sljedećim godinama podići na viši nivo općei standard življenja na području Našica i okolice, kao i kulturni život građana.

- Samo s ova dva projekta govorimo o više od 300 milijuna kuna koje dolaze u naš grad, na što sam posebno ponosan - istaknuo je gradonačelnik Josip Miletić zahvalivši se svim vijećnicima koji su prepoznali vrijednost značajnih projekata za Našice i dali mu suglasnost kao gradonačelniku da nastavi "jedan kvalitetan i dobar rad na realizaciji svih projekata".

Projekt obnove kulturne baštine pod nazivom Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog vrijednosti je približno 99.800. 000 kuna, od kojih velik dio čine sredstva Europske unije. Ovaj projekt pripreman je posljednje dvije godine, projektno-tehnička dokumentacija vrijednosti dva milijuna kuna opravdana je, a potpisivanje ugovora o realizaciji slijedi uskoro. Obnovljena baština našičkog kraja bit će ostvarena kao dio projekta Slavonija, Baranja i Srijem, a obuhvaća obnovu svih značajnijih kulturnih objekata u gradu.

- Jednako je značajan i projekt Anglomeracija vodovodno-komunalne mreže na području Grada Našica i čitave bivše općine Našice ukupne vrijednosti 166 milijuna kuna plus PDV. Njime će se obnoviti komunalna i vodovodna mreža koja će biti usmjerena prema našim brdskim naseljima, a oni će ovim projektom dobiti vodoopskrbu. Izgradit će se i nova mreža od crpilišta u Velimirovcu do vodotornja, a promijenit će se i dotrajala vodovodna mreža na području grada – dodao je gradonačelnik uz zahvale Našičkom vodovodu, Hrvatskim vodama i svima koji će u budućnosti raditi na projektu jer on će zahtijevati velik broj operativaca.

Također jednoglasno, na sjednici je izabran i novi gradski vijećnik Dražen Devald (HDZ). Minutom šutnje je odana počast prerano preminulom potpredsjedniku Gradskog vijeća Stjepanu Pintariću. I. Ćosić
Možda ste propustili...

28. GODIŠNJICA POGIBIJE ANDRIJE ANDABAKA

Odana počast “lovcu na tenkove”

UMJETNICI LIKOVNE UDRUGE BEL-ART POKAZALI VELIKO SRCE

Slikarska djela za belomanastirske umirovljenike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USPJEH OPĆINE BABINA GREDA

Izabrani za razvoj u pametno selo

2

U HRVATSKOJ 400.000 HEKTARA NEOBRAĐENE ZEMLJE

Uz pametnu politiku moglo bi se hraniti 11 milijuna ljudi

3

USKORO NOVE VIZURE SREDIŠTA BELIŠĆA

Umjesto “Crvenog trga” fontana, staze, pozornica, zelenilo...