Sport
NEXE SE PRIPREMA ZA UZVRAT EHF KUPA

Vida: U Lisabon idemo kao da je rezultat 0:0
Objavljeno 22. studenog, 2019.
Našičani za ulazak u skupinu EHF Kupa moraju u subotu u Portugalu sačuvati “plus četiri”

Nakon što su rukometaši NEXE-a u subotu u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija EHF Kupa pobijedili Benficu sa 30:26 zaključili smo kako je Borko Ristovski tu noć vjerojatno sanjao Ivana Vidu.

Iz šest pokušaja Vida je zabio jednako toliko pogodaka. Kada se zna da je dva tjedna prije u susretu SEHA lige u Prešovu, posljednjemi uoči okršaja s Benficom, postigao sedam pogodaka s također stopostotnim učinkom, onda se može zaključiti kako se brzo vratio u formu nakon operacije slijepog crijeva, koja ga je ove sezone udaljila od terena.

Protiv Benfice bio je najbolji strijelac NEXE-a. Inače rječit, najmanje je pričao o svom osobnom učinku.

- Ah, eto, trudim se svaku utakmicu - rekao je Vida o svojih šest pogodaka.

Uoči susreta pristao bi na prednost od četiri razlike. Ipak...

- Nismo bili sigurni koliko doista vrijede, ali kako se utakmica razvijala, možemo čak biti i nezadovoljni konačnim rezultatom. Mislim da smo mogli i uvjerljivije slaviti.

Ipak, zadovoljan je prvim susretom i svjestan kako je odrađeno tek "prvo poluvrijeme".

- Ovo je jako važna pobjeda, možemo biti zadovoljni s prvih 60 minuta, ali je izrazito važno da spremni otputujemo u Lisabon sa stavom kao da je 0:0. Uzvrat je sasvim nova utakmica. Bez razmišljanja da imamo prednost od četiri pogotka. Idućih 60 minuta bit će još važnije, a mi ove subote moramo biti još bolji negoli u prvom susretu.

Zbog čega se dogodio pad u drugom poluvremenu?

- To sigurno moramo popraviti i upravo na tome moramo raditi. Sve teže smo u tom dijelu igre dolazili do pogodaka, ali, srećom, na kraju je bilo četiri razlike. Sigurno ćemo i ovu utakmicu posebno analizirati.

Trener Hrvoje Horvat jako je dobro i temeljito skautirao Benficu. Informacije je imao i iz svoga bivšeg kluba, zagrebačke Dubrave, s kojom su Portugalci igrali u ranijoj fazi EHF Kupa. Jesu li oni u prvom susretu prikazali sve što se od njih moglo očekivati?

- Pripremali smo se za njih izrazito i temeljito. Imali smo i dosta vremena, jer smo posljednju natjecateljsku utakmicu odigrali prije dva tjedna. To nam je bio problem. Nedostajalo nam je natjecateljskih utakmica, tako da nismo znali u kakvoj smo formi i kako ćemo ući u utakmicu. Ovaj put smo ušli jako dobro. Od prvog do zadnjeg ušli smo maksimalno u utakmicu, bili smo jako nabrijani i to je onda jako dobro izgledalo, posebno u prvom poluvremenu.

Ima li nešto čime vas Benfica može iznenaditi u subotnjem uzvratu? Naravno, i vi nju?

- U prvoj utakmici nismo razbranili Ristovskog, potrudit ćemo se da tako bude i u Lisabonu. Mi ćemo se opet pripremiti, tako da vjerujem da možemo i bolje odigrati. Sigurno ćemo pronaći i neka nova rješenja - zaključilo je desno krilo NEXE-a.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike