Sport
GRAD VINKOVCI PRODAJU DIONICE CIBALIJE

Jedan je ulagač potvrdio interes
Objavljeno 21. studenog, 2019.
Održana je redovita godišnja skupština HNK Cibalia š.d.d., na kojoj su podnesena izvješća za proteklu, 2018. godinu te otkriveni još neki zanimljivi detalji. Skupštini su nazočili dioničari koji posjeduju, netko je precizno izračunao, 90,4 posto dionica.

Od zanimljivijih točaka na dnevnom redu bilo je usvajanje financijskog izvješća te razrješenje starog i izbor novog nadzornog odbora. Za proteklu godinu društvo je ostvarilo gubitak od 2.295.702,72 kune, što bi se trebalo, kako se moglo čuti, pokriti iz buduće očekivane dobiti. Inače, zaključno s 31. svibnja 2019. Cibalijin dug iznosi 13.840.000 kuna.

Skupštini zbog smrtnog slučaja u obitelji nije mogao nazočiti predsjednik Uprave Mijat Kurtušić, pa je njegov izvještaj pročitala Dea Lasić, voditeljica marketinga u klubu. Skupštinari su u nastavku dali razrješenje starom sadzornom odboru te izabrali novi na sljedeći četverogodišnji mandat. Tako u NO ostaju Ivan Rimac, Mario Jurić, Damir Bošković, Željko Šarčević, Milan Perić, Željko Galić i Darko Stojanović. Ivan Rimac obavijestio je ostale članove Skupštine o aktivnostima oko pronalaženja strateškog partnera. Navodno je bilo više zainteresiranih, ali samo je jedan investitor potvrdio taj interes i poslao pismo namjere. Nije tajna da je zainteresirani ulagač Portugalac Nelio Lucas iz tvrtke Doyen Sports. Rimac je također obavijestio da će uskoro Grad Vinkovci raspisati javni natječaj za prodaju dionica Cibalije koje su u vlasništvu Grada, a to je 55,97 posto dionica.

Na kraju, pod točkom razno, predsjednik Skupštine Antun Čilić podnio je zamolbu da ga se razriješi te dugogodišnje funkcije zbog osobnih, zdravstvenih razloga. Na sljedećem zasjedanju Skupštine izabrat će se novi predsjednik, a Čilić će biti imenovan doživotnim počasnim predsjednikom Skupštine. A. Grgić

Antun Grgić
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike