Osijek
RIJEKA LJUBAVI

Donacija za 800 obitelji u potrebi
Objavljeno 22. studenog, 2019.
U Rijeci ljubavi počela je podjela donacije hrane i ostalih potrepština za 800 obitelji s ukupno 2400 članova obitelji u potrebi. Štefica Čučak, predsjednica Rijeke ljubavi, kaže kako još nema projekta za ublažavanje siromaštva s donacijama hrane programom koji je ova udruga prije na godišnjoj razini provodila, ali je, napominje, zadovoljna što je i za ovaj mjesec uspjela namaknuti dovoljne količine da sirotinja ne bude gladna.

- Ne mogu vjerovati koliko smo uspjeli prikupiti zahvaljujući donatorima i dobrim ljudima koji vole svoj grad i ove naše ljude. Osim ovih paketa života, dijelimo i darove djeci od igračaka do slatko-slanih paketića jer naši donatori nikada ne zaboravljaju djecu Rijeke ljubavi, poput Kanaana s čipsevima. Čak smo jučer uspjeli pokriti s punim kombijem prehrambenih proizvoda i Vukovar te naše korisnike kojima donacije donosimo kući jer su bolesni, nepokretni ili stari - kaže Čučak.

Ipak, smatra Čučak, da to nije dovoljno posebice za četveročlane obitelji, a imaju i tri obitelji s desetero djece. “Ovaj paket vrijedan 230 kuna je malo - kilogram šećera, jedno ulje, brašno, jaja i ostali proizvodi - za njih to nije dovoljno. Ali, zahvaljujući donaciji pred istekom roka, u mjesec dana u Rijeku ljubavi stiglo je hrane pred istekom roka u vrijednosti više od 100.000 kuna, a što znači da nije bilo ove donacije, to bi završilo na smetlištu. Jedina su nam nada dok projekt “FEAD faza tri” ne bude raspisan, nažalost, za sada se još ne zna točno kada će to biti, a ovi su donatori, koji su pozvani na razgovor u resorno ministarstvo, i upoznati da je olakšan način doniranja, tako da vjerujem i nadam se da će situacija biti mnogo bolja. Mi dnevno namirimo od 50 do 100 obitelji, što mnogo znači jer imaju onda dva dana ručak. Ima tu mliječnih proizvoda koje dobivamo, slanine, šunke... Sve što dobijemo, što ulazi u Rijeku ljubavi, bude s ljubavlju i podijeljeno ljudima - kaže Čučak. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike