Osijek
PREPORUKE ZA STRATEGIJU KULTURNOG RAZVITKA GRADA OSIJEKA

Mladi kreiraju politiku u kulturi
Objavljeno 22. studenog, 2019.
Mladi u Osijeku napokon su dobili priliku kreirati lokalnu politiku i sudjelovati u izradi Strategije kulturnog razvitka grada Osijeka zahvaljujući projektu "MUK- Mladi u kulturi", koji je rezultat partnerske suradnje PRONI Centra za socijalno podučavanje, Grada Osijeka i Instituta Andizet.

Prva od dvanaest strukturiranih rasprava održala se na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu, čiji su se studenti također uključili, a kako nam pojašnjava Željka Jurković, profesorica i predsjednica Hrvatske komore arhitekata, ovime se želi mlade uključiti u promišljanje o kulturi. "Zanima nas kako oni danas vide kulturu, a arhitektura je dio kulture, ali i kreativnu industriju kao gospodarsku granu, kojoj se sve više okrećemo u budućnosti", ističe Jurković.

Cijeli je projekt nastao zbog neodgovarajuće uključenosti mladih u kreiranje politika i strategija u lokalnoj zajednici, a posebno kada je riječ o kulturi, kaže Sanja Vuković- Čović, direktorica PRONI Centra u Osijeku, i dodaje da je pred nama novo razdoblje planiranja kulturnog razvitka grada, čime bismo postali treći grad u Hrvatskoj koji se na taj način dotiče kreativne industrije, nakon Zagreba i Rijeke, koji su ih dosad implementirali. E.N.
Možda ste propustili...

PROTIV LETEĆIH NAPASNIKA IZ SVIH ORUŽJA

Komarci nam zagorčavaju život, večeras aviotretman

NA DIONICI OPATIJSKE ULICE DO ŠKOLE

Završeno asfaltiranje nogostupa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STANARI KRAPINSKOG NASELJA NEZADOVOLJNI

Parkirališna su mjesta kratka, novac je bačen

2

SPORNIH DEVET MILIJUNA KUNA

Može li biti jeftiniji odvoz komunalnog otpada?

3

PROJEKT "ŽIVJETI ZDRAVO"

Hodači ponovno zajedno
podno pješačkog mosta