Osijek
PREPORUKE ZA STRATEGIJU KULTURNOG RAZVITKA GRADA OSIJEKA

Mladi kreiraju politiku u kulturi
Objavljeno 22. studenog, 2019.
Mladi u Osijeku napokon su dobili priliku kreirati lokalnu politiku i sudjelovati u izradi Strategije kulturnog razvitka grada Osijeka zahvaljujući projektu "MUK- Mladi u kulturi", koji je rezultat partnerske suradnje PRONI Centra za socijalno podučavanje, Grada Osijeka i Instituta Andizet.

Prva od dvanaest strukturiranih rasprava održala se na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu, čiji su se studenti također uključili, a kako nam pojašnjava Željka Jurković, profesorica i predsjednica Hrvatske komore arhitekata, ovime se želi mlade uključiti u promišljanje o kulturi. "Zanima nas kako oni danas vide kulturu, a arhitektura je dio kulture, ali i kreativnu industriju kao gospodarsku granu, kojoj se sve više okrećemo u budućnosti", ističe Jurković.

Cijeli je projekt nastao zbog neodgovarajuće uključenosti mladih u kreiranje politika i strategija u lokalnoj zajednici, a posebno kada je riječ o kulturi, kaže Sanja Vuković- Čović, direktorica PRONI Centra u Osijeku, i dodaje da je pred nama novo razdoblje planiranja kulturnog razvitka grada, čime bismo postali treći grad u Hrvatskoj koji se na taj način dotiče kreativne industrije, nakon Zagreba i Rijeke, koji su ih dosad implementirali. E.N.
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN ISTRAŽIVAČKI PROJEKT FERIT-A

Uspješno usavršavali robotski vid u prostoru

U POLICIJSKOJ UPRAVI NEDAVNO ODRŽANA JAVNA LICITACIJA PRONAĐENIH PREDMETA

Prodano 118 bicikala, mobiteli, laptop, torbice...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZLOŽBA INDUSTRIJSKE BAŠTINE „OLT TIMES“

Sjećanje na slavne
dane industrijskog diva

2

ZAVRŠENA NAKON OSAM GODINA ISTRAŽIVANJA

Knjiga “Pustare južno od Osijeka”

3

PREDSTAVLJENA KNJIGA O PROGONU NIJEMACA NAKON 1945.

Sjećanja na zatočeništvo u logoru Osječanke Magde Katić rođ. Wiesenthaner