Regija
GORAN DOJKIĆ - BELIŠĆANIN LJUBAV PREMA GRADU ISKAZUJE NA ORIGINALAN NAČIN

Leteći motornim zmajem gradu poklonio impresivne fotografije
Objavljeno 22. studenog, 2019.
BELIŠĆE

Na posve neuobičajenoj i krajnje neočekivanoj lokaciji u Belišću je proteklih dana postavljena jednako nesvakidašnja i originalna izložba – na Tržnom centru u Belišću izložene su fotografije belišćanskog fotografa Gorana Dojkića – Gobela, na kojima svojim sugrađanima u izložbi "Gobelov let" otkiva Belišće snimljeno iz zraka.


Domaćini svečanosti otvorenja izložbe bili su Komunalno poduzeće Kombel i njegova direktorica Marina Novoselnik, koji su s neskrivenim ponosom obznanili kako je s trinaest izloženih fotografija velikog formata u Tržnom centru Belišće dobilo jedinstveni izložbeni salon u kojemu će se izloženim djelima moći jednako diviti prodavači i kupci koji ovdje prodaju ili se snabdijevaju povrćem, voćem, cvijećem i najrazličitijim drugim proizvodima ubranih s plodnih slavonskih polja, koji su najčešći motivi izloženih fotografija. Osim toga, s obzirom na to da je upravo ovaj prostor tijekom "pijačnih dana" najfrekventnije mjesto u gradu, zasigurno je da će Gobelove uratke vidjeti iznimno velik broj ljudi. Posjetitelji su jedinstveni u svojim ocjenama da će snimljene fotografije, ovjekovječene s Gobelovih avantura letenja motornim zmajem, svojim motivima i koloritom savršeno upotpunjavati šarenilo prodajnih klupa i pridonositi ukupnom ugođaju Tržnoga centra kao tradicionalnog okupljališta Belišćana i njihovih susjeda.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić odajući priznanje autoru koji svoju ljubav prema Belišću iskazuje na originalan, dojmljiv način i zauzima istaknuto mjesto među kroničarima Grada i njegove okolice, te dodao kako zahvaljujući njegovim fotografijama iz ptičje perspektive imamo sasvim drukčiji pogled na Belišće i okolicu i vidimo ono što inače sa zemlje nikad ne bismo primijetili.


Lidija Aničić
Podrška umjetniku i avanturistu
Na svečanosti otvaranja dosad najneobičnije izložbe u Belišću govorili su Gobelovi bliski suradnici iz Fotokluba Valpovo, čiji je Goran Dojkić dopredsjednik - Dragan Milec i Veljko Čvagić, uz direktoricu Kombela Marinu Novoselnik. Autor je iskoristio priliku kako bi zahvalio svima onima koji su mu tijekom njegova rada pružali razne oblike podrške. Posebno mjesto u zahvali dobila je njegova obitelj koja već godinama pokazuje iznimno razumijevanje za njegovo stvaralaštvo i avanture, a svečanosti otvorenja doprinos su dali i mladi glazbenici.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana