Regija
DO KRAJA SLJEDEĆE GODINE PROŠIRENI DIO DOMA ZDRAVLJA

Nova oprema i usluge uz veći broj ordinacija
Objavljeno 22. studenog, 2019.
NAŠICE

O budućim planovima na području primarne zdravstvene zaštite, nakon potpisivanja ugovora o proširenju Doma zdravlja, razgovarali su gradonačelnik Našica Josip Miletić, pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević i ravnateljica Doma zdravlja Ljerka Nekić. Zgrada, koja će do kraja sljedeće godine niknuti na raskrižju Ulice bana Jelačića i Ulice kralja Zvonimira, tik do sadašnjeg Doma zdravlja, činit će novih 490 kvadratnih metara radnog prostora.

- Ovo je hvalevrijedna investicija koja će uskoro biti realizirana u našem gradu te u koju smo uložili dosta truda. Iako je bilo mnogo ideja o ovoj temi, odlučili smo se za novu zgradu kojom će Dom zdravlja dobiti gotovo petsto kvadrata. Zahvaljujem ravnateljici Doma zdravlja Ljerki Nekić koja je uistinu dala sve od sebe u pripremi projekta, kao i Osječko-baranjskoj županiji, koja je prepoznala potrebu ovakvog objekta u Našicama. Uvjeren sam da će novi objekt prije svega služiti našim građanima, a primarna zdravstvena zaštita biti svima dostupnija – rekao je gradonačelnik Josip Miletić i izrazio zadovoljstvo na hvalevrijednom projektu koji će osigurati bolju i kvalitetniju primarnu zaštitu. Ukupna vrijednost ovog projekta nešto je veća od sedam milijuna kuna, a financiran je dijelom iz projekta Dostupnija primarna zdravstvena zaštite na području Osječko-baranjske županija te iz proračuna Osječko-baranjske županije.

- Gradnja dijela Doma zdravlja znači proširenje postojećih ordinacija, odnosno povećanje broja ordinacija, pa i kvalitete i pristupačnosti primarne zdravstvene zaštite našim pacijentima. U planu je i proširenje djelatnosti, pa ćemo uskoro formirati, i u rad pustiti, Odjel radiologije – rekla je ravnateljica Nekić. S obzirom na interne i eksterne edukacije koje se provode, najčešće organizirane od strane patronažne službe, u novim prostorima sagradit će se i prostor za radionice i edukacije građana.

Dom zdravlja u sklopu navedenog projekta dobit će defibrilatore, prijenosne holtere ABPM, spirometre, prijenosne EKG uređaje, a od važnijih tu je i ultrazvučna oprema za djelatnost obiteljske medicine, uz stručnu edukaciju doktora medicine i stomatološke jedinice sa saug-motorom za dentalnu medicinu. I.Ćosić
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike