Mozaik
DANAS U VINKOVCIMA UZ PRIGODNU SADNJU STABALA

Rambo će primiti nagradu DORF-a
Objavljeno 22. studenog, 2019.
13. DORF izdanje zaključeno je u kolovozu u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine dobio je glazbenik Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus. Zbog obveza nije mogao u kolovozu doći na festival po nagradu i u dogovoru s organizatorima organizirana je - prilikom primitka nagrade - sadnja četiriju stabala likvidambra u Vinkovcima, i to danas, 22. studenoga u Ulici Slavka Jankovića, u 13.30 sati.

Rambo Amadeus je simboličnom gestom sadnje drveta, u suradnji s vinkovačkim festivalom, odlučio dodatno skrenuti pozornost na očuvanje okoliša te potaknuti i druge na slične aktivnosti, koje pridonose povećanju kvalitete života. Na tom mjestu će laureati Festivala DORF nastaviti sadnju - i u sljedećim godinama. Akciju sadnje DORF stabala pomogli su Grad Vinkovci, Cvjećarstvo d.o.o. i donatori.

Glazbenik, pjesnik i medijski manipulator jedinstvenu glazbenu karijeru započeo je u rodnom Herceg Novom 1979. godine u jazz-punk bendu "Radioaktivni otpad". Debi-albumom "O tugo jesenja" 1988. počela je jedinstvena glazbena avantura pod pseudonimom Rambo Amadeus, u koju je stalo 15 izvrsnih albuma, brojni koncerti i kolaboracije, uvijek iznova originalno i uzbudljivo.

"Impresivan popis genijalnih rješenja i visoka kvaliteta najraznovrsnijih formi u kojima se okušava sve ove godine mnogima služe kao svjetionik i putokaz. DORF festival svakako bi bio drukčiji da u našim životima nije bilo toliko Ramba Amadeusa", kažu na DORF-u.T.Kvorka
Najčitanije iz rubrike