TvObzor
FOX LIFE: TREĆA SEZONA SERIJE “RIVERDALE”

Nastavak priče o gradiću u kojemu je život sve samo ne običan i idiličan
Objavljeno 22. studenog, 2019.
U trećoj sezoni serije početak je nove školske godine, a ekipa je na prekretnici života o kojoj ovisi njihova budućnost

Archie Andrews (KJ Apa) sasvim je običan tinejdžer, igra američki nogomet za srednjoškolski klub i želi izgraditi glazbenu karijeru. No gradić Riverdale, u kojemu živi, sve je samo ne običan i idiličan. Archie i njegovi prijatelji prisiljeni su brzo odrasti kad ih ubojstvo školskog kolege odvode u otkrivanje mračnih tajni utkanih u srž postojanja grada. Spletke, kriminal, bande i ubojstva postaju njihova svakodnevnica iz koje nema izlaza. Treća sezona serije "Riverdale" započela je s prikazivanjem 16. studenoga na kanalu FOX Life, a novi nastavci mogu se pratiti svakog vikenda u isto vrijeme.

Drugu sezonu serije obilježilo je hvatanje tajnovitog napadača na Archijevog oca Freda (Luke Perry), a zbog kojeg nitko u gradu nije bio siguran. U potragu su se uključili i članovi zloglasne bande Southside Serpents, čiji su dio postali Archijevi prijatelji Betty Cooper (Lili Reinhart) i Jughead Jones (Cole Sprouse). Za to vrijeme, najpopularnija cura u školi i Archijeva djevojka Veronica Lodge (Camila Mendes) odlučila je ući u opasan obiteljski posao koji vodi njezin otac Hiram (Mark Consuelos) i majka Hermione (Marisol Nichols), a preko kojeg žele zavladati gradom. Dok je Hermione pobijedila u utrci za gradonačelnicu Riverdalea, Hiram je uspio u svom naumu da kontrolira Southside, ali je pritom izgubio kćerino povjerenje. Archiju se život preokrene naglavačke kada ga na kraju sezone uhite zbog ubojstva koje nije počinio.

U trećoj sezoni serije "Riverdale" početak je nove školske godine, a ekipa je na prekretnici života o kojoj ovisi njihova budućnost. Posebno se to odnosi na Archija, koji je ljeto proveo u sudnici. Veronica pokušava na sve načine pronaći dokaze koji upućuju na njegovu nevinost, a usput saznaje da Hiram ima svoje prste u uhićenju. Dok porota odlučuje o njegovoj sudbini, Archie blagdan praznika rada provodi sa svojim prijateljima Betty i Jugheadom, koji pak otkrivaju postanak smrtonosne igre uloga između Grifona i Gargojla. Iako je Veronica uspjela osloboditi Archija, on odlučuje prekinuti vezu i zajedno s Jugheadom pobjeći iz grada kako bi se skrio pred bijesom njezina oca. Istovremeno, u šumi na rubu grada pojavljuje se misteriozni kralj Gargojla, čije su namjere nedokučive.

Fantastičnu glumačku postavu čine Cole Sprouse ("Lagodni život Zacka and Codyja"), Mädchen Amick ("Twin Peaks") te Skeet Ulrich ("Vrisak", "Bolje ne može", "Braća Newton") i Luke Perry ("Beverly Hills"), koji je preminuo usred prikazivanja treće sezone serije u SAD-u, a jedna od epizoda posvećena je njemu u sjećanje. (N.K.)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike