Sport
IZAZOVNA ZAVRŠNICA JESENI

U nedjelju počinje Osijekova borba za 12 bodova i polufinale Kupa
Objavljeno 21. studenog, 2019.

Nakon posljednje ovogodišnje reprezentativne stanke nogometaše Osijeka očekuje izazovna završnica jesenskog dijela HT Prve HNL. Pred bijelo-plavima je pet utakmica (četiri prvenstvene i četvrtfinale Kupa) u kojima će "pucati" na maksimalan učinak.

Nedjeljnim susretom protiv Istre 1961 započet će lov na svih 12 prvenstvenih bodova i plasman u polufinale hrvatskog Kupa. Možda "na prvu" takav plan izgleda pretenciozno, ali s obzirom na ono što osječkoj momčadi nudi raspored, definitivno nije neostvarivo. U prvenstvu bijelo-plave čekaju četiri susreta, od kojih će tri odigrati na domaćem terenu (Istra 1961, Lokomotiva i Slaven Belupo), a u goste će posljednjeplasiranom Varaždinu. Uz takav raspored mnogi bi zadovoljno trljali ruke, ali u Gradskom vrtu treba oglasiti opću mobilizaciju. Naime, ove sezone Osijek je često gubio bodove upravo protiv momčadi iz donjeg dijela tablice, a Lokomotiva je uvijek bila iznimno zahtjevan i neugodan gost na osječkom stadionu. Dakle, pričama o "laganom rasporedu" nema mjesta. Zapravo, bit će lak ako bijelo-plavi budu u svim tim susretima "garili" 200 na sat. Spoznaja da će se tri od četiri prvenstvena susreta igrati u Osijeku mora nuditi optimizam jer Gradski vrt je neosvojiva tvrđava već devet mejseci, a Osijeku se nudi i prilika da ovu kalendarsku godinu zaključi sa samo jednim jedinim porazom na svom stadionu. Uglavnom, izazova je koliko hoćeš, pa vjerujemo kako će momčad reagirati na pravi način na njih. Uz prvenstvene, Osječane čeka i četvrtfinale Kupa u Zaprešiću. I to je prolazan ždrijeb, ali treba imati na pameti kako je Osijek ove jeseni tamo spašavao živu glavu u prvenstvenom susretu. Zato od trenera Ivice Kuleševića nećete čuti senzacionalne najave, ali on ima itekako dobar razlog za to. Ovo je situacija u kojoj momčad valja držati "našpananu" do krajnjih granica kada je motiv u pitanju.

- Svi sada govore kako nas čeka lakši raspored, što jednostavno nije istina. Nema lakih i teških utakmica, svaka je jednako važna. I u svakoj težimo pobjedi, pa će, vjerujem, tako biti i u ovom posljednjem jesenskom ciklusu - kaže Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Bit će doista zanimljvo u ovih nešto manje od mjesec dana u redovima osječkog prvoligaša. Osim rezultatskih izazova bit će tu i unutrašnjih borbi za mjesta u momčadi jer se igrački kadar gotovo posve kompletirao. Nije se to moglo dogoditi u bolje vrijeme, a isto tako i "govor tijela" momčadi za vrijeme prijateljskog susreta protiv Tuzla Cityja odavao je zadovoljstvo.

Nema dvojbe kako je ozračje u redovima bijelo-plavih dobro. E, sad ga treba pretočiti i u kvalitetan rezultat, a to će najviše ovisiti o mentalnoj snazi osječke momčadi. U gotovo svim tim susretima bit će favoriti, a to je u prošlosti znalo proizvesti određeni grč. Neka ta pojava i ostane prošlost...

Dalibor Keler
Ivica Kulešević

trener NK Osijek

- U završnici jesenskog dijela prvenstva očekuje nas ispit zrelosti. Ako smo pravi, a smatram da jesmo, onda ćemo biti u stanju ući u pobjedničku seriju. Samo ne smijemo pomisliti kako nas čeka lagan posao.
RASPORED DO KRAJA JESENI
16. kolo - 24. studenoga (15 sati)

Osijek - Istra 1961

17. kolo - 30. studenoga (15 sati)

Varaždin - Osijek

četvrtfinale Kupa - 4. prosinca (16.30 sati)

Inter Zaprešić - Osijek

18. kolo - 8. prosinca (15 sati)

Osijek - Lokomotiva

19. kolo - 15. prosinca (15 sati)

Osijek - Slaven Belupo
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike