Sport
ŽNK OSIJEK NASTAVLJA POBJEDNIČKI NIZ

Šesticom na Mačkamami Osječanke su Lepoglavu smjestile na dno poretka
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Malobrojni gledatelji na vjetrovitoj "Mačkamami" u rano su nedjeljno poslijepodne imali prigodu vidjeti treći ovojesenski prvenstveni nastup nogometašica Osijeka. Ekipa trenera Tihomira Rudeža opet je pobijedila, skromnijim rezultatom nego u nekim prethodnima utakmica. Poput onoga sa starta prvenstva kada su nedjeljne gošće iz Lepoglave na njihovu terenu svladale s 11:0. Taj je novak u elitnoj državnoj konkurenciji sada gostovao u prvom kolu drugog kruga prvenstva na osječkoj Mačkamami i relativno dugo držao rezultatsku ravnotežu koja je očekivano pretegla na stranu favoriziranih Osječanki tek u nastavku utakmice. Do odmora su "zečice" stekle samo pogodak prednosti zahvaljujući stoperki Kristini Nevrkli, koja je i u drugom poluvremenu prva svladala lepoglavsku vratarku te otvorila put pobjedi i novim poentiranjima najefikanijih ligaških igračica. Lorena Balić i Izabela Lojna, naime, potom su zabile po dva pogotka, od toga po jedan iz kaznenih udaraca, te se smjetile na vrh topnica. Balić sada ima skor od 24 pogodaka, a Lojna ima jedanaest ubačaja manje te se s ukupno 13 pogodaka izjednačila na drugom mjestu sa Splićankom Matejom Bošnjak. Sa Splićankama su bodovno izjednačene i Osječanke, ali im zbog slabije gol-razlike gledaju u leđa na tablici.

- Nepogodno, vjetrovito vrijeme sigurno nam nije pogodovalo za razvijanje igre koju su, uz to, onemogućavale gostujuće igračice koje su pružile znatno jači otpor nego na početku sezone kada smo ih uvjerljvije porazile. Očito se taj sastav diže i nedvojbeno nije najslabiji u konkurenciji, ali je još uvijek daleko od naše klase koja nije potpuno iskazana. Pobjednik, međutim, nije bio upitan iako smo protivnice slomile tek u drugom poluvremenu tada došavši do pristojne razlike upisavši zasluženo nova tri boda - kazala je Nevrkla, koja je uvodnim pogodcima trasirala put Osijeka prema sedmoj uzastopnoj pobjedi. Osmu će "zečice" tražiti u nedjelju u Zagrebu s Dinamom, koji je u prvom krugu pružio dobar otpor na Mačkamami izgubivši samo s 3:1.

- Prvi susret sa sve boljim Dinamom upozorio nas je na predstojeći još zahtjevniji jer se očekuje da će Zagrepčanke biti goropadnije na svom terenu. Morat ćemo biti na najvišem nivou, a bit će to pravi test mogućnosti uoči završnice jeseni kada će nam u posjet doći prvak Split. Susret s Dinamom bit će nam najjače sučeljavanje u dosadašnjem dijelu prvenstva - dodala je Nevrkla najavljujući susret 9. kola Prve hrvatske lige nogometašica. D.Lekšan
Rezultati 8. kola
Osijek - Lepoglava 6:0, Neretva (Metković) - Katarina Zrinski (Čakovec) 2:2, Agram (Zagreb) - Dinamo (Zagreb) 0:4 i Viktorija (Slavonski Brod) - Split 0:11
U 9. kolu, 24. studenoga, sastaju se: Dinamo - Osijek, Lepoglava - Split, Katarina Zrinski - Agram i Neretva - Viktorija.
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike