Sport
JURJEVČANI “UZELI MJERU” ŽUPANJCIMA

Milardović je vratio Zrinski na pravi put
Objavljeno 20. studenog, 2019.

Zrinski je u 12. trećeligaškoj dionici na domaćem terenu potučen do nogu od Belišća (0:7), a taj šok nije "preživio" trener Robert Grnja, kojega je na klupi zamijenio Josip Milardović. Novi trener odlično je krenuo, premijeru na klupi okončao je bodom u Čepinu, a potom u protekloj dionici vratio momčad na stazu domaćih pobjeda.

U subotu su Jurjevčani izborili šestu ovojesensku pobjedu nedirnute mreže (2:0) protiv relevantnog Graničara s kojim je na jurjevačkoj klupi debi na igralištu "Bara" imao trener Josip Milardović. Već u Čepinu je Milardovićeva momčad pokazala dobru igru, pobjeda je tad bila prokockana u posljednjim sekundama, ali nije bilo prevelikog razočaranja jer je prezentacija bila ohrabrujuća. U takvom, još i boljem izdanju, Zrinski je bio protiv visokokotirajućih Županjaca i posljedica je ostanak kompletnog plijena na "Bari", gdje je zavladalo zadovoljstvo jer mladi kadar iskazuje napredak i daleko je od igračkog zenita, a naročito je sretan novopečeni trener s profesionalnim iskustvom igranja nogometa.

- Pretpostavljali smo čvrstog i organiziranog protivnika kakvim su se Županjci predstavili naročito u prvom poluvremenu nakon kojeg su mreže ostale nedirnute. U nastavku smo podignuli ritam te s dva pogotka zaslužili kompletan plijen koji nas je vratio u gornji dio redoslijeda gdje kvalitetom, nedvojbeno, pripadamo. Kako se ona još može razvijati, zbog prilično mladog igračkog rostera, tada se nazire svijetla perspektiva, ali za što treba raditi, na čemu inzistira novi trener koji nam ima što prenijeti - kratko je prepričao kapetan Zrinskog Andrej Majdiš subotnju uspješnu domaću epizodu koja je Zrinskom donijela sedmo mjesto u redoslijedu. Trebat će ga (o)braniti u obližnjem Đakovu, gdje će Jurjevčani zaključiti prvi dio trećeligaškog prvenstva.

- Prethodnom pobjedom preskočili smo subotnjeg domaćina i nadamo se da se tada neće dogoditi obrnuti slučaj. O porazu, dakle, ne razmišljamo iako znamo kakav nas protivnik dočekuje koji je, također, u usponu forme. Naša ide u tome smjeru te ponovimo li prethodna dva izdanja, tada je pozitivan rezultat sigurno uključiv. Razmišljamo kako uzeti sve jer je naraslo samopouzdanje koje, dakako, trebamo prenijeti na teren i očekivati najbolje - zaključio je jedan od najiskusnijih jurjevačkih nogometaša čiji je prosjek godina među najnižim u ligi.

Dražen Lekšan
Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike