Svijet
OD POČETKA 2018. DO DANAS

Kroz BiH prošlo 60.000 migranata
Objavljeno 21. studenog, 2019.
Policijske agencije u Bosni i Hercegovini raspolažu podatcima koji govore da je od početka 2018. u tu zemlju ušlo više od 60 tisuća ilegalnih migranata i većina je uspjela nastaviti put k zapadnoeuropskim državama, objavio je u srijedu sarajevski "Dnevni avaz". Ravnatelj Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić za ovaj je list kazao kako su policijske agencije uspjele registrirati 52 tisuće ilegalnih migranata koji su ušli u zemlju iz pravca Srbije i Crne Gore, no procjena je kako ih je zapravo pristiglo najmanje još 15 posto u odnosu prema toj brojci i oni nisu nikada prošli preko evidencije sigurnosnih službi.
I dalje preko poroznih istočnih granica u BiH svakodnevno ulazi stotinjak ilegalnih migranata. Prema sigurnosnim agencijama, utvrđeno je i kako je, unatoč mjerama koje poduzima hrvatska policija, 45 tisuća ilegalnih migranata uspjelo izaći iz BiH i nastaviti svoje putovanje k državama Europske unije. H
Granica s Hrvatskom sve manje propusna
"Granična policija Hrvatske svakim danom je sve jača, a ta susjedna zemlja na granicu raspoređuje i vojsku, tako da će biti sve teže izaći iz BiH. Bojim se da ne doživimo scenarij da nam u zemlji ostane jedan broj ilegalnih migranata, a da humanitarno nećemo moći odgovoriti na taj mogući izazov", kazao je ravnatelj Službe za poslove sa strancima BiH. Njegova je procjena kako se stanje može pogoršati.
Možda ste propustili...

PRVI IRANSKI IZRAVNI NAPAD S NJEGOVA TERITORIJA NA IZRAEL U POVIJESTI

Izrael neutralizirao iranski napad dronovima, krstarećim i balističkim projektilima

VOJNI GUBICI U UKRAJINI

Smrt više od 50.000 ruskih vojnika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana