Regija
ELEKTRONIČKO POVEĆALO NA DAR

Dominiku “asistent” kako bi lakše čitao
Objavljeno 20. studenog, 2019.
BRESTOVAC - Jedanaestogodišnji Dominik Sestrić iz Lučinaca, učenik petog razreda Osnovne škole Dragutina Lermana u Brestovcu, koji je rođen s teškim oštećenjem vida, dobio je još jednog "asistenta". Naime, uz asistenta u školi i specijalne naočale, njegov novi "asistent" je elektroničko povećalo. Darovao mu ga je župan Alojz Tomašević prigodom posjeta u pratnji oca Svetislava i Marinka Zeljka, predsjednika Udruge slijepih Šestočka, na čiju inicijativu je Požeško-slavonska županija nabavila ovo pomagalo.

Vidno dirnut, župan Tomašević naglasio je kako želi biti prijatelj Dominiku, i svima onima kojima može pomoći te mu poželio što ljepše djetinjstvo. Ne baš razgovorljiv, Dominik je spremno zahvalio, a na pitanje što najradije čita, saznali smo također u kratkom odgovoru - stripove. Sada će zasigurno trebati još stripova.

Dominik ima mlađeg brata i sestru. Na liječničke preglede putuje od rođenja, a roditelji se nadaju da će se s odrastanjem i uz pomoć moderne medicine njegov vid popraviti. Za pomagalo vrijedno približno tri tisuće kuna županu Tomaševiću zahvalili su Dominikov otac i Marinko Zeljko, predsjednik udruge koja marljivo radi na nalaženju pomoći svojim članovima. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike