Regija
PROJEKT UHBDVDR-A I MIROSLAVA TOTA “SUVREMEN I ZDRAV ŽIVOT BRANITELJA”

Branitelji na književnim susretima, za kompjutorima, na zabavama...
Objavljeno 20. studenog, 2019.
ORAHOVICA - Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica jedna je od najaktivnijih braniteljskih udruga u široj okolici, a predvođena je predsjednikom Miroslavom Totom.Tot svakog dana smišlja nove projekte kako bi pomogao svojim kolegama suborcima na sve moguće načine, a jedan od zanimljivih projekata, pa možda čak i neobičnih za braniteljsku populaciju, pokrenuo je prošle godine, a ove intenzivirao. Riječ je o projektu pod nazivom ‘‘Suvremen i zdrav život branitelja‘‘ u sklopu kojeg branitelji imaju priliku sudjelovati u književnim večerima, informatičkim radionicama, plesnjacima i zabavama i drugim sadržajima.

- Svjedoci smo kako su branitelji danas sve više povučeni u sebe, čak se neki i ne odazovu na obljetnice iz Domovinskog rata, a znamo i koliko je velik postotak suicida među braniteljima. Zbog toga sam želio pokrenuti projekt kako bih na neki način ‘probudio‘ svoje kolege branitelje da se socijaliziraju, druže na one načine koji njih čine sretnim. Tako je nastao ovaj projekt u sklopu kojeg organiziramo književne susrete u kojima i sami branitelji čitaju svoje pjesme i literarne uratke, radimo informatičko opismenjavanje, sportske aktivnosti, zabave uz glazbu i ples kako bi branitelji uz minimalne cijene sa svojim ženama uživali u jednoj ugodnoj večeri. Sudeći prema mišljenju branitelja, ovaj način provedbe projekata naše udruge itekako je prihvaćen - kaže Tot. Branitelj Zvonko Borda član je udruga i sudionik svih aktivnosti.

- I sam sudjelujem u organizaciji ovoga projekta, a naravno i dolazim na svaki sadržaj. Ovo je doista prilika da mi branitelji, uz one redovite posjete obljetnicama iz Domovinskog rata, budemo dio sadržaja koji nas mogu razveseliti i zabaviti. To je braniteljima u današnje vrijeme definitivno potrebno i vidljivo je da svi uživaju i odazivaju se - kaže Borda.

Vladimir Grgurić
U RAZGOVORIMA SE NAJVIŠE OTVARAJU
Tot naglašava kako su branitelji osjetljiva populacija i zato sadržaje treba pomno osmišljavati. “Iako djeluje da su to obični sadržaji, treba ih dobro posložiti i pružiti što je više moguće uvjeta. Ja sam najsretniji kada vidim osmijeh na licu kolega branitelja, to je znak da radimo nešto dobro i korisno. Moram svakako naglasiti kako je i međusobni razgovor branitelja na tim sadržajima velika stvar za njih, tu se ponajviše otvore”, zaključuje Tot, koji je i sam branitelj i logoraš, i čovjek koji zna kako osjetiti potrebe branitelja.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UBRZO OSLIKANA STRIZIVOJNA

Na 7 murala bit će krava, pruga te najduža ulica

2

VELIKI PROJEKT S POSEBNOSTIMA JEDINSTVENIM U HRVATSKOJ

Konferencijska
dvorana za 350 osoba

3

GRADONAČELNIK VALPOVA POKRENUO MJESEČNIK

Šutalu novine više nisu samo bacanje novca?